Місто

Житомиряни – про Героїв Майдану: Вони підтримують нас з небес і знають, що ми не схибимо

20 February 2017, 21:36

Дорослі та діти із квітами, лампадками та синьо-жовтими стягами прийшли до стели Героїв Небесної сотні в Житомирі, щоб вшанувати пам’ять загиблих активістів Майдану.

«Небесна Сотня - це такі люди, які загинули за Україну», - каже Дмитро.

«Вони зробили усе для того, щоб ми жили. Щоб у нас було щасливе і мирне життя. Щасливе життя - це щоб люди все мали, не ходили з простягнутою рукою, а мали все», - вважає Ганна.

«Вони, дивлячись на нас з небес, підтримують нас і знають, що ми не схибимо. Ми доведемо, що боротьба триває, що ми не зрадимо їхню віру в нас. І що ми разом єдиний, великий, непоборний народ, який доведе всьому світу, що Україна сильна, що Україні бути, що українцям творити самим свою власну історію», - каже активістка.

Не стримує сліз і пані Ніна. Жінка зізнається: не з чуток і не з телевізора знає, яким був Майдан насправді, позаяк її син та чоловік були активними учасниками Революції Гідності у Києві.

«Чоловік із сином у Києві на Майдані багато днів простояли. Будували барикади, роздавали їжу, робили усе потрібне. Була велика тривога, але разом із тим - це був їхній обов’язок - підтримати на той час усю країну. Скорбота за тими людьми, які загинули. Разом із тим, гордість за те, що вони показали приклад, що потрібно боротися», - ділиться Ніна.

На віче пам’яті прийшли й священнослужителі різних конфесій, які об’єднали усіх у поминальній молитві.

«Вони є Небесною Сотнею, перебувають із Богом, тому наша шана і подяка їм - це щира молитва», - зазначив єпископ Житомирський і Овруцький преосвященніший Паїсій.

Завершився захід покладанням квітів до стели Героїв Небесної сотні та спільним виконанням гімну України.

Фоторепортаж з події дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі