Суспільство

Випускники шкіл-інтернатів Житомирської області через суд отримали 160 тис. грн грошової допомоги, - прокуратура

21 February 2017, 12:57

 У 2016 році за сприяння прокуратури випускникам шкіл-інтернатів Житомирської області виплачено одноразової грошової допомоги на більш як 160 тисяч гривень.

Про це 21 лютого Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області з посиланням на начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксану Кайданович.

«У 2016 році керівниками місцевих прокуратур до судів направлено 16 позовних заяв про зобов'язання нарахувати та виплатити одноразову грошову допомогу 22 дітям - випускникам шкіл-інтернатів на загальну суму 160,8 тис грн. Судами усі позови цієї категорії задоволені і на даний час реально виконані», - йдеться у повідомленні.

На захист житлових та майнових прав дітей органами прокуратури заявлено 13 позовів на суму 292 тис грн: про накладення заборони на відчуження житла, зобов’язання органів місцевого самоврядування постановити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на квартирний облік, про визнання права власності на земельні ділянки, житло у порядку спадкування тощо.

На захист інтересів держави у сфері захисту прав і свобод дітей прокурорами області заявлено 10 позовів про визнання недійсними договорів оренди майна навчальних закладів площею 527 квадратних метрів, - інформує прокуратура. Всього у сфері охорони дитинства протягом минулого року в Житомирській області розпочато 7 кримінальних проваджень, до суду заявлено 48 позовів на загальну суму 11 млн 567 тис грн.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році дітям-сиротам з Романівського району повернули землю вартістю 75 тис. грн та подали до суду щодо повернення сироті будинку в Житомирі. У 2016 році прокуратура звернулася до суду щодо незаконної оренди підприємцем приміщення у житомирській школі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі