Місто

Житомирські скульптури, яких ми не помічаємо. Фоторепортаж

21 February 2017, 13:35

Пам’ятники Пушкіну, морозиву, книги, що плаче, Ларіосику, «Дівчині весні» – ці пам’ятники у Житомирі знають всі. Але є у місті й маловідомі місця, до яких не завжди потрапляють не тільки гості, туристи, але й житомиряни. Якщо хочеться подивитися на місто свіжим поглядом, варто спробувати відкрити в ньому щось нове для себе. Фотокореспондент Житомир.info подивився пам’ятники, скульптурні композиції, які маловідомі, навіть, житомирянам.

Пам'ятник Материнству. Скульптурна композиція, яка зображає матір з двома дітьми, розташована на території Перинатального центру у Житомирі.

Охоронці стадіону. Дві велетенські скульптури спортсменів, розташовані обабіч входу на центральний стадіон Житомирського агроколеджу зображають легкоатлетку та футболіста.

Садово-паркові скульптури у лікарні. На території першої міської лікарні, біля пологового відділення знаходиться ціла група садово-паркових скульптур. А на вході у лікарню розташована бронзова скульптура з палаючим серцем в руках.

Перша вчителька та кам'яний качок. Пам'ятник першій вчительці, скульптура спортсмена-качка та футбольного м'яча знаходяться на території ЖДУ.

Пам'ятник біля Житомирської філармонії

Пам’ятник біля ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Пам'ятник у сквері навпроти ЖДУ, по В.Бердичівській, 36

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі