Місто

За два тижні на житомирські перехрестя планують повернути дублюючі світлофори

21 February 2017, 14:41

У Житомирі впродовж наступних двох тижнів планують заново встановити демонтовані торік дублюючі світлофори, відстуність яких змушувала водії маневрувати «наосліп» зокрема на перехрестях вулиць Східної–Київської та проспекту Незалежності – Східної.

Про це під час брифінгу 21 лютого повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Один дублюючий світлофор уже поставили і протягом двох наступних тижнів усі інші. Але це не виправдовує іншого: у нас багато водіїв не знають правил дорожнього руху. В чому виникає проблема? Коли ви виїжджаєте на перехрестя, для вас незрозумілий сингнал світлофора і ви не можете повернути ліворуч, як і водії решти машин, які стоять за вами, теж його не бачать. А за правилами дорожнього руху, коли перша машина виїжджає на перехрестя, друга не має права за нею виїжджати. Вона повинна стояти за декілька метрів до пішохідного переходу і тільки після звершення маневру першої вона має право виїжджати на другий. Міжнародна, європейська практика така, що водій має зупинитися, скажімо, за п’ять метрів до пішохідного переходу, тоді він нормально бачить сигнали світлофора. Інша справа, коли мені профільний заступник Дмитро Ткачук пояснює цю систему, я кажу, що нам треба спочатку забезпечити нормальне прибирання доріг, щоб люди бачили цей пішохідний перехід, і нанести таку розмітку, яка б не змивалася через рік. Тоді можна від людей чогось вимагати. Тому було прийнято рішення: протягом двох тижнів вони вже докуповують, встановлюють дублюючі світлофори, а далі вже будемо наводити лад з усіма цими системами, поступово привчаючи водіїв до нових вимог», – пояснив мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2016 року по вулиці Східній у Житомирі старі світлофори замінили на сім нових, а на початку 2017 року у міськраді збирались створити спеціальну комісію, яка мала з’ясувати доцільність демонтажу дублюючих світлофорів. Для того, щоб з’ясувати, чи дійсно демонтаж дублюючих «лівих» світлофорів несе додаткову небезпеку для учасників дорожнього руху, вранці 31 січня на перехресті вулиць Київської та Східної працювала спеціальна виїзна комісія.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі