Влада

Верховна Рада рекомендує перейменовувати вулиці та навчальні заклади на честь Героїв України

21 February 2017, 15:46

На ранковому пленарному засіданні 21 лютого парламент прийняв постанову «Про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових».

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

«З нагоди третьої річниці початку збройної агресії Російської Федерацій проти України з метою інформування громадян України та вшанування Героїв України - учасників антитерористичної операції в Україні, утвердження патріотизму в українському суспільстві, популяризації героїзму українських військових, донесення інформації про події в зоні проведення Антитерористичної операції Верховна Рада України постановляє: загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації; органам місцевого самоврядування забезпечити інформування жителів відповідних територій про Героїв – вихідців з цих територій шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України на їхню честь, встановлення меморіальних дощок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання», - йдеться у документі.

За постанову проголосували 256 депутатів. З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області п’ятеро були «за», Володимир Литвин не голосував. Жодного голосу не дала за постанову фракція Опозиційного блоку, єдиний депутат, який голосував «проти» - позафракційний Олександр Герега.

Як повідомляв Житомир.info, міська влада хоче на два роки встановити мораторій на перейменування топонімічних об’єктів в місті Житомирі, проект рішення планують розглянути на сесії 9 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі