Політика

Нардеп від Житомира Розенблат прокоментував брифінг Грицака: Приємно слухати записи, які сьогодні оприлюднила СБУ

21 February 2017, 21:43

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція БПП) прокоментував записи телефонних розмов посередників, які на замовлення РФ готували заходи із дестабілізації ситуації в Україні.

Коментар нардеп оприлюднив на своїй сторінці у фейсбук.

«Приємно слухати записи, які сьогодні оприлюднила СБУ!!! Йдеться про нарізку телефонних розмов між посібниками Кремля та вищими посадовими особами в Україні, які готують законопроект для просування російської мови. Якщо чесно, хотілося би побачити повну картину, а не лише шматочки, бо трохи вирвано з контексту. Ніби 26.12. 2016 був поданий проект Закону про забезпечення державної підтримки заходів розвитку, популяризації та захисту російської мови, інших мов нацменшин в Україні. І вони шукають народних депутатів, які будуть його підтримувати… З цих розмов випливає, що мене, виявляється, навіть «нельзя трогать, потому что они уже там кипишь поднимают».. Ймовірно, причина того, що мене «нельзя трогать» у тому, що я є співавтором законопроекту №5556 про мови в Україні і активно його лобіюю», - пояснюю Борислав Розенблат.

Він уточнює, що законопроект був зареєстрований 19 грудня і націлений на захист української мови, як єдиної державної мови.

«Оце, власне, моя мета. У списку авторів – половина нашої фракції, бо ми дійсно дбаємо про те, щоб українська мова панувала на території України!!! Ну, і, звісно, хочу заявити, що ніколи не мав справи з цими особами чи будь-якими іншими агентами, які мають на меті нашкодити країні. Я є народним депутатом України і служу українському народу!!!», - пише нардеп.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив про викриття групи осіб, які на замовлення Російської Федерації готували різні заходи із дестабілізації ситуації в Україні: СБУ продемонструвала перехоплені телефонні розмови, в яких, зокрема, згадується екс-голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська та народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі