Політика

Розміри компенсації на харчування дітей буде збільшено, – Володимир Арешонков

22 February 2017, 11:21

За словами народного депутата України Володимира Арешонкова, у співпраці з Мінсоцполітики досягнуто позитивного результату щодо питання виплати компенсації родинам за незабезпечене гаряче харчування дітей. Кабінет Міністрів збільшить розмір грошової компенсації. Дітям, які не харчуються в навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття повинна виплачуватися грошова компенсація у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Щомісячну грошову компенсацію на дітей, які навчаються у середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних навчальних закладах, коледжах та технікумах (училищах), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, і тих, які проживали у зоні безумовного (обов'язкового) відселення з моменту аварії до відселення і які не харчуються в їдальнях зазначених навчальних закладів, а також за всі дні, коли перелічені особи не відвідували ці заклади, до досягнення ними повноліття планується виплачувати в таких розмірах: у віці від 6 до 10 років – 360 гривень, від 11 до 14 років – 370 гривень, від 15 до 18 років – 380 гривень на місяць пропорційно навчальним дням, в які діти не харчувалися.”

«Один з напрямків, над яким ми спільно працювали останнім часом з Андрієм Ревою – вирішення проблеми відсутності гарячого харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти. На жаль, через людський фактор, небажання монополістів віддавати ринок та ряд перешкод, пов’язаних з тендерними процедурами, у більшості регіонів України харчування не забезпечено належним чином, може повторитись ситуація минулого року, коли дітей почали харчувати наприкінці навчального року. Аби вирішити проблему вже зараз, пропонуємо збільшити розміри компенсації. Уже підготовлено відповідні зміни до чинної Постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1997 р. № 155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Чекаємо ухвалення. Закликаю громадськість, колег – депутатів, освітянські кола та батьків до широкого обговорення даної проблеми. Моя пропозиція – врегулювати це питання відповідними змінами до чинного закону та виплачувати батькам компенсацію, щоправда, вести подальшу дискусію з Кабміном про збільшення її розмірів: максимального – до 500 грн», – підкреслив нардеп.

Прес-служба народного депутата України Володимира Арешонкова

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі