Влада

Житомирське ТТУ хочуть відключити від електроенергії за майже 4 мільйони боргу

23 February 2017, 12:15

Житомирський РЕМ хоче з 28 лютого відключити трамвайно-тролейбусне управління від електроенергії за борг у майже 4 млн грн.

Про це заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук 22 лютого написав на своїй сторінці у Facebook.

«Лист щастя від Житомиробленерго. Вищі тарифи, більшу мінімалку, маршрутку під кожен під’їзд та ще пару пільгових категорій громадян і все буде ок», - написав Дмитро Ткачук.

У листі, який надійшов на адресу ТТУ зазначено, що у разі невиконання зобов’язань, Житомирський РЕМ припинить подачу електроенергії повністю або частково з 28 лютого.

«В разі невиконання договірних зобов’язань, а саме несплати боргу за спожиту активну електроенергію 3823094,15 грн, реактивну електроенергію 34735,61 грн, згідно вимог Закону України «Про електроенергетику», Правил користування електричною енергією, затверджених Постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України від 31.07.1996 року № 28 (далі ПКЕЕ) (з наступними змінами та доповненнями чинними на даний час) Житомирський РЕМ вимушений припинити подачу електроенергії повністю або частково з 10:00 год. 28.02.2017 року на термін проведення розрахунків», – йдеться у листі.

У коментарі Житомир.info Дмитро Ткачук пояснив, що борг у майже 4 млн грн у ТТУ накопився тільки за один місяць.

«Ми з ними зв’язувалися. Наразі діалог триває. Вони направили повідомлення. А ми пояснюємо соціальну складову, вагомість і об’єктивні обставини, що сталися. Сподіваємося на розуміння. Це за місяць такий борг, ніхто не тягнув півроку. Хочеться, аби всі розуміли, що це не зовсім дешево. Майже 4 млн грн – це місячна сума затрат на електроенергію. Тролейбус же не їздить тільки тоді, коли йому вигідно, він їздить впродовж цілого дня. А наші люди не цінують! Насправді у зимові місяці найбільші цифри, бо ще працює обігрів салону. Для порівняння з минулими роками, то там досягало до 2 млн грн. Стали не споживати більше, вартість стала дорожчою. У березні подорожчала електроенергія для ТТУ, і для людей. У вересні подорожчала електроенергія для ТТУ і населення, а з 1 січня для ТТУ окремо подорожчало. Вони за кіловат зараз платять 2,5 грн, а тролейбусу на годину роботи потрібно 40 КВт», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року заступник мера Дмитро Ткачук повідомляв, що з січня 2017 року у комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» вже не буде пільгового тарифу на електроенергію.

Фото документа зі сторінки у Фейсбук Дмитра Ткачука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі