Влада

Міськрада хоче надрукувати «порадник» для житомирян, де доступною мовою розповідається про бюджет

23 February 2017, 14:51

 Житомирська мерія попросила прогресивну молодь долучитися до створення посібника про міський бюджет.

Про це 23 лютого повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Житомирська міська рада звернулася за допомогою до членів «Виконкому майбутнього» з проханням стати співавторами порадника житомирянину, в якому простими словами, зрозумілими кожному жителю міста Житомира, не залежно від вікової категорії та рівня освіти, можна було б пояснити процеси, які відбуваються в місті, їх причини та наслідки. Напрацьовані методичні матеріали будуть використані для проведення інформаційно-просвітницької кампанії та проведення занять у школах», - інформує прес-служба.

«Дорослі, а особливо фахівці у галузі публічних фінансів, мають свої певні усталені стереотипи та штампи. Іноді, досить складні речі нам видаються цілком очевидними. А іноді навпаки – те, що здавалося б очевидним, потребує додаткового роз’яснення для того, щоб громада зрозуміла суть та необхідність процесу. Брак комунікації є причиною непорозумінь та появи конфліктів. А в дійсності ми всі прагнемо лише одного – комфорту та добробуту. На мою думку, спільна робота фахівців-фінансистів спільно із залученою молоддю стане першим кроком на шляху побудови діалогу з громадою з приводу того, яким чином ми бачимо наше місто у майбутньому», – говорить директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук.

Порадник має бути максимально доступним, саме тому необхідним є креативний та творчий підхід молоді. Усі бажаючі, котрі прагнуть стати співавторами, можуть відправити sms-повідомлення на мобільний номер спеціаліста департаменту бюджету та фінансів Альони Головко (093) 0457 450.

Після отримання пропозицій буде сформована редакційна колегія, яка за допомогою залучених експертів та працівників департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради вивчить роботу виконавчих органів, визначить основі розділи порадника та розпочне свою роботу.

«Якщо кожен житомирянин буде розуміти, яким чином в місті формується та розподіляється міський бюджет, то він буде більш дбайливо ставитися до комунального майна та очікувати належного рівня послуг за сплачені податки», – пояснює спеціаліст департаменту бюджету та фінансів Альона Головко.

Призначенням бюджету є надання послуг, суспільних благ, які неможливо придбати у підприємців і які мають велике значення, а також надання допомоги людям, які через не залежні від них обставини не можуть забезпечити свої мінімальні потреби. За кожною статтею видатків бюджету має стояти потреба людини, яку реалізація даного заходу має задовольнити.

Як повідомляв Житомир.info, мерія Житомира організувала тренінг для співробітників та пообіцяла навчальні поїздки за кордон.
 
 
 
Альона Головко
 
 
 
Фото прес-служби Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі