Політика

На сесії Житомирської облради «айдарівці» лайливо висловлювались на адресу деяких депутатів

23 February 2017, 16:51

На сесії обласної ради знову не обійшлося без активістів  у камуфляжі. Айдарівці кажуть: хочуть публічно відповісти на ряд запитань у соцмережах від деяких депутатів стосовно того, чому вони ходять у формі. Однак і тут не обійшлося без сутичок.

«Деякі серед вас чомусь почали боятися військової форми. І весь час запитують, в основному через фейсбук, чому ми в формі. Я відповім: ми в 2014 році виконали свій громадянський обов’язок, ми пішли добровольцями захищати Вітчизну, і тому ми одягли цю форму. До речі, її ми придбали за власний кошт. Війна іще не завершилась. Так що, панове депутати, хотіли порадити вам бути більше правдивими і толерантними у своїх висловлюваннях. Не потрібно будь-що «ляпати» - це стосується вас, пані Галагузо», - каже Богдан Фещенко.

«Депутати, які переходять з однієї фракції в іншу, не маючи на це права. Це ми говоримо про пані Галагузу, яка була в «Свободі». Вона приходить в міську раду як на дефіле, бігає з усіма «цьом-цьом, добрий день», відволікаючи від роботи. Це просто жах», - говорить Володимир Колодзінський.

Сама ж Олена Галагуза на висунуті звинувачення не звертає уваги. Каже: перш за все своїми словами активісти образили не її, а захисників України.

«Вони образили гідність не мою як депутата, а захисників в АТО. Ви бачили на сесії Едуарда Мальованого, і він публічно, офіційно говорить про те, що він не ходить у формі. То що, виходить, він гірший в порівнянні з ними, чи що? Про це мова. Дехто із цих хлопців мені телефонував нещодавно, коли звучали погрози у бік мого помічника Віктора. Тоді він ходив до поліції і писав заяву, а йому там знаєте, що сказали? Сказали, що це вже не перша скарга на них. Але це ненормально, що немає на таке належного реагування. Одна форма не є індульгенцією того, що ти можеш не те робити, а тобі  будуть все пробачати», - обурюється депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

А от чи подаватиме за образи на активістів заяву до поліції, Олена Галагуза поки що не вирішила.

«Я пораджуся зі своєю фракцією, але наші хлопці обурені», - зізнається Олена Галагуза.

Опісля айдарівці звинуватили присутніх депутатів у тому, що вони сидять у кабінетах замість того, щоб іти і захищати свою країну.

«Депутати, ви ж патріоти, виконайте вже нарешті свій громадянський обов’язок, підіть та послужіть Вітчизні, в армії катастрофічно не вистачає офіцерів», - сказав активіст Богдан Фещенко.

Відповісти на звинувачення активіста вийшов депутат облради Сидір Кізін.

«У нас, коли почалася війна, всі хлопці пішли на фронт. У нас служить до цих пір голова Новоград-Волинської «Свободи», голова Овруцької і Баранівської «Свободи», депутат обласної ради Собко. Він не був військовим, він пішов в АТО, і він зараз у залі не в камуфляжі. Ви зараз його звинувачуєте. А ви тут знаходитесь, наділи камуфляж і намагаєтеся тут спекулювати цим», - зазначив депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

Після півгодинної словесної перестрілки, за якою спостерігали і правоохоронці, активісти таки покинули сесійну залу. За оцінкою поліції, грубих порушень громадського порядку не відбулося.

«В залі не було грубих порушень громадського порядку. Були емоційні висловлювання як з однієї, так і з іншої сторони. Тому реакція поліції - документування та фіксування всіх дій, що проходили в залі. Якщо буде безпосереднє звернення однієї чи іншої сторони щодо образи честі та гідності, то вони мають право звернутись до підрозділів поліції з відповідною заявою, тоді вже буде поліція реагувати на цю заяву безпосередньо», - зауважив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.  

Як повідомляв Житомир.info, сесія обласної ради 23 лютого була насиченою: протестувальники привели до стін адміністрації корову, Володимир Ширма повідомив про обшуки та виїмку документів в облраді, а депутати прийняли звернення до Житомирської міської ради щодо «мафії перевізників».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі