Події

Затриманий поліцейський-хабарник був звільнений і поновився на посаді через суд, – начальник ГУНП в Житомирській області

23 February 2017, 17:01

Затриманим напередодні на хабарі в 10 тис. грн майором поліції виявився 35-річний заступник начальника Коростишівського відділу поліції. Йому загрожує від п’яти до десяти років в’язниці.

Про це повідомляють на сторінці департаменту внутрішньої безпеки Нацполції у Facebook.

«Управління внутрішньої безпеки регіону отримало оперативну інформацію щодо факту вимагання хабара начальником патрульних одного з відділень поліції Коростишева. За цими відомостями обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження. Тож у взаємодії з ГУНП у Житомирській області оперативниками УВБ було встановлено, що 35-річний майор поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності чоловіка, який займався операціями з металобрухтом, зажадав від нього гроші. 10 тис. грн поліцейський отримав, але з цими речовими доказами відразу був пійманий на місці злочину. Хабар з його автомобіля вилучили, а самого горе-правоохоронця затримали в порядку ст.208 КПК України», – йдеться у повідомленні.

На теперішній час триває слідство. За отримання неправомірної вигоди законодавство передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко уточнив, що торік майора-хабарника вже звільняли з органів, але через суд йому вдалося поновитися.

«Цього негідника уже звільняли з поліції у червні 2016 за висновком атестаційної комісії «через службову невідповідність». Він поновився на службі через судове рішення у листопаді 2016. Втім скільки ниточці не витись, а кінець буде. Тож, сподіваюсь, більше повернення для нього не буде», – написав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого близько 15:00 у службовому автомобілі заступника начальника Коростишівського відділу поліції затримали  під час одержання хабара в 10 тис. грн, за які він обіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності місцевого жителя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі