Події

У Житомирській області затримали чергового хабарника – голову РДА

23 February 2017, 17:28

У Житомирській області  затримали на хабарі голову однієї з райдержадміністрацій.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У четвер, 23 лютого 2017 року, слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно із спецпідрозділом «К» регіонального Управління СБУ, працівниками НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ затримано голову однієї із райдержадміністрацій області під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 5 тис грн. Керівник району за таку суму пообіцяв приватному підприємцю не перешкоджати підприємницькій діяльності, пов’язаній із каменеобробкою. Посадовця затримано удень, близько 16.00 год, після одержання ним неправомірної вигоди у власному службовому кабінеті райдержадміністрації», - інформує прокуратура.

На даний час у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, триває досудове розслідування, яке проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Неправомірну вигоду вилучено, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади, - інформує прокуратура. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Судячи із герба на прапорці, який стоїть на столі чиновника, затриманий – голова Брусилівської РДА. 

Нагадаємо, керівником Брусилівської РДА є Анатолій Шишковський, який був переведений на цю посаду Петром Порошенком з крісла голови райради в серпні 2015 року. 

Як повідомляв Житомир.info, днями на хабарі в 10 тис. грн попався майор поліції, пізніше з'ясувалося - це заступник начальника Коростишівського відділу поліції

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Фото управління СБУ в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі