Місто

Житомиряни скаржаться на пункт прийому склотари у житловому будинку, у міськраді повідомили, що це не їх компетенція

24 February 2017, 16:00

Оскільки приміщення, на вулиці Перемоги, 1 в Житомирі, в якому розміщено пункт склотари та макулатури, не належить до майнових об’єктів територіальної громади міста, а є об’єктом приватної власності, питання перенесення пункту склотари або його закриття слід розглядати з власником зазначених приміщень.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Олександра Фещенка на петицію щодо перенесення пунктів прийому склотари і макулатури з жилого будинку.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Маріанни Германівни Табакаєвої була опублікована на сайті Житомирської міськради 23 листопада 2016 року, і в обід 16 лютого 2017 року отримала необхідну кількість голосів.

«В центрі міста, в житловому будинку, розташований пункт прийому склотари та макулатури, що є недопустимим! Мешканці цього будинку та будинку поруч (вул. Перемоги буд.1 та буд. 3) просять перенести даний пункт в менш людне місце, наприклад, на ринок «Подол», тому що біля цього пункту велике скупчення людей в нетверезому стані, а також постійний шум від завантаження склотари в машини», - йдеться у тексті петиції.

«Ваша електронна петиція щодо перенесення пункту прийому склотари та макулатури з житлового будинку розглянута. Надаємо відповідь у межах компетенції виконавчих органів міської ради. Повідомляємо, що згідно із ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до делегованих повноважень виконавчих органів міської ради у сфері торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування відноситься встановлення за погодженням із власником зручного для населення режиму роботи підприємств незалежно від форм власності, розташованих на території міста. Інформуємо, що суб’єкт підприємницької діяльності за погодженням режиму роботи пункту прийому склотари та макулатури (місцезнаходження - вул. Перемоги, 1, м. Житомир) до виконавчого комітету Житомирської міської ради не звертався. Водночас інформуємо, що відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Разом з тим інформуємо, що ст. 23 Господарського кодексу України визначено, що незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється. Згідно із ч. 3 ст. 18 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування можуть виступати з ініціативою щодо перевірок, а також організовувати проведення перевірок на підприємствах, в установах та організаціях, що не перебувають у комунальній власності, з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади. Оскільки нежитлове приміщення, в якому розміщено пункт склотари та макулатури, не належить до майнових об’єктів територіальної громади міста, а є об’єктом приватної власності, питання перенесення пункту склотари або його закриття слід розглядати з власником зазначених приміщень. З огляду на вищевикладене повідомляємо, що порушене Вами в петиції питання не відноситься до компетенції виконавчих органів міської ради», - йдеться у відповіді Олександра Фещенка.

Як повідомляв Житомир.info, кафе у будинку на майдані Привокзальному, 5 заважає 82-річній житомирянці спати. Жінка вже не одноразово зверталася до поліції та міської ради, проте результатів так і немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі