Місто

Юнак з Бразилії поділився враженнями від святкування проводів Зими у Житомирі

26 February 2017, 19:17

Незліченна кількість млинців, майстер-класи від справжніх козаків та традиційне спалення опудала Зими – саме так завершився масляний тиждень в Житомирі. Святкування розпочалось опівдні, і кожен охочий міг знайти розвагу на свій смак.

«Намагались зробити, щоб зранку це було більш сімейне свято з традиційними розвагами: з боями мішками, киданням чобота і так далі. Зараз у нас якраз бере участь у святкуванні Масляної інститут культури наш місцевий. Потім ми чекаємо гостей із Києва «ARS NOVA». Вони вже приїхали. Потім буде спалення опудала Зими та фаєр-шоу, обов’язкова театралізація. Багато млинців, шашликів. Як ви бачите, люди ходять, розважаються. Сподіваємось, що Масляна пройде традиційно із веселим гарним гулянням і стане гарним завершенням масляного тижня», - каже начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Думки житомирян, які прийшли на гуляння в парку Гагаріна, розділились. Хтось вважає свято нудним, інші навпаки кажуть, що свято організоване на високому рівні.

«Думали, що буде більш весело. Чомусь дуже мало молоді. Може бути, погода не дозволяє. Але ж погоду і настрій ми робимо собі самі. А так - є друзі, є куми. Робимо самі собі настрій. Зараз ми «причастимося» і з завтрашнього дня - пост. Духовний піст, щоб все було добре в Україні», - каже житомирянка Ліда.

«Я пізно прийшла, але сподобалось. Для дитини найцікавіше - це спалення опудала. Концерт дуже гарний. Все влаштовано дуже гарно», - вважає житомирянка Оксана.

Враженням від свята поділився й Віллі із Бразилії, який дорогою до Львова вирішив зупинитись в Житомирі.

«Мені дуже сподобалось це святкування закінчення Зими. Для мене це дуже добре, бо я з Бразилії, а зараз дуже холодно. Тому для мене святкування закінчення зими - це як свято життя. Це дуже добре, усі люди навколо щасливі. І навіть танці дещо схожі на ті, які бувають на наших бразильських святах. І я почуваю себе як вдома. Я саме подорожував із Києва до Львова, і люди, які мене підвозили запросили подивитись на це традиційне для вас свято. Я погодився, тепер я тут і мені дуже сподобалось», - сказав Віллі.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого народні гуляння на Масляну в Житомирі перемістилися у парк Гагаріна, в суботу ж люди святкували в гідропарку.

 

 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі