Місто

У Житомирі підприємці мало не побились із працівниками інспекції з благоустрою через демонтаж реклами

27 February 2017, 15:41

З самого ранку 27 лютого біля будівлі за адресою вулиця Київська, 87 працює автовишка. Виконуючи рішення виконавчого комітету, працівники «Інспекції з благоустрою» розпочали демонтаж рекламних конструкцій. Інспектори розповідають: попереджали власників рекламних вивісок про необхідність їх демонтажу, втім, ніхто із підприємців не зняв рекламу власними силами – і тому було вирішено викликати спеціальну автовишку.

«З метою впорядкування реклами і враховуючи, що не було належно оформлено розміщення цієї реклами, виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про демонтаж зазначених конструкцій – об’єктів зовнішньої реклами. Враховуючи, що власниками не було вжито заходів, щоб добровільно це все зняти і залишити в себе до вирішення моменту його розміщення, сьогодні заплановано роботу вишки і працює бригада по демонтажу рекламних конструкцій. Згідно процедури, ці конструкції залишаються, ми складаємо акт про те, що ми їх демонтували і пізніше власники вирішують питання повернення», – розповідає начальник відділу КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Олександр Сосновський.

Попри копії рішень виконавчого комітету про необхідність демонтажу зовнішньої реклами, власники рекламних конструкцій вважають, що працівники «Інспекції» діють незаконно. Ольга Солійник орендує приміщення на третьому поверсі будівлі, вона разом із родиною переїхала до Житомира із Луганська три роки тому. Жінка обурюється і не розуміє, чому комунальники пред’являють претензії до її рекламної вивіски.

«Я думаю, що це геноцид і дискримінація по відношенню до переселенців. Побачили, що вивіска в синьо-жовтому кольорі, це улюблений мій колір, розумієте? Там я повісила вивіску і п'ять років на жовтому фоні було синіми літерами написано «Секонд-хенд. Європа». Тому що товар йде з Європи. До мене там причепилися точно так само, але, вибачте, «ополченці». Ви розумієте мене? Тут, я не розумію чому, синьо-жовтий колір людям не подобається. Причепилися і першу вивіску знімають мою», – каже підприємець Ольга Солійник.

Вважаючи демонтаж незаконним, дехто із підприємців вирішує силою захистити своє майно, інші ж обіцяють звернутись по допомогу до добровольчих батальйонів. Вгамувати агресивно налаштованих приїжджає одразу три екіпажі патрульної поліції. Після словесної перепалки та взаємного обміну «люб’язностями» комунальники врешті продовжують роботу. Інспектори розповідають, із частиною обурених людей домовились і отримали гарантійні листи, що до завтра питання розміщення зовнішньої реклами підприємці вирішать самостійно.

«Працювати будемо по графіку. Рішення є, його потрібно виконувати і усі ці рекламні носії будуть зніматись», – каже начальник відділу КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Олександр Сосновський.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі