Влада

Володимир Гройсман переймається системою працевлаштування та хоче змінити її «фокус»

2 March 2017, 12:53

Система працевлаштування в Україні має стимулювати створення робочих місць та реальне працевлаштування, а не утримувати безробіття.

На цьому наголосив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України 2 березня – повідомляє прес-служба Кабміну.

«Мене дуже турбує система працевлаштування в нашій країні. Я вважаю, що давно настав час перетворити систему на стимулювання створення робочих місць та реального працевлаштування. Зайнятість – це ключове питання», - наголосив прем’єр-міністр.

За його словами, фокус у системі працевлаштування має бути змінено з утримання безробіття на створення робочих місць. Глава Уряду також зауважив, що після збільшення мінімальної заробітної плати удвічі за перші два місяці 2017 року в Україні спостерігається збільшення кількості вакансій та зменшення безробіття.

«Це усе лише початок», - переконаний Гройсман.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 лютого цього року на сайті Житомирського регіонального центру зайнятості було більше 1,5 тисячі вакансій: найменшу зарплату пропонують листоношам та начальнику поштового відділення у селі (800 грн), найвищу зарплату пропонували токарю-розточувальнику, юристу, головному інженеру (10 тис. грн), навпроти більшості вакансій зазначена мінімальна зарплата – 3200 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі