Події

Граната у мікроавтобусі бердичівлянина була примотана до коробки передач, - житомирська поліція (доповнено)

2 March 2017, 13:34

2 березня близько 10.30 до поліції надійшло повідомлення про виявлення власником мікроавтобусу в його салоні предмета, схожого на гранату. На місце прибула слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції та експерти вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області

«Уранці житель м. Бердичева, 1962 р.н., виявив у салоні свого «Фольксваген LT 35», залишеного звечора у дворі багатоповерхівки, підозрілий предмет. Як розповів чоловік, він побачив через вікно водійських дверцят примотаний скотчем до коробки передач предмет, схожий на гранату, і відразу зателефонував на «102». Нині на місці працює слідчо-оперативна група Бердичівського відділу. Поліцейські обмежили доступ до потенційно небезпечної території. Також до райцентру виїхала вибухотехнічна служба ГУНП в області. Її експерти проведуть огляд та визначать можливий шлях знешкодження небезпечної знахідки», - йдеться у повідомленні.

Як розповів чоловік, він відкрив транспортний засіб зі сторони пасажирських дверцят і побачив гранату, примотану до ричага коробки передач.

«За оцінками фахівців, саме ця обставина врятувала життя чоловіка, оскільки у салоні був встановлений саморобний вибуховий пристрій типу «розтяжка» з використанням гранати РГД-5. Прибулі на місце події працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського відділу. обмежили доступ до потенційно небезпечної території, а експерти вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області розрядили пристрій. Нині боєприпас вилучено та направлено на екпертне дослідження. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин) та ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи для встановлення причетних осіб», - повідомили згодом у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві зранку 2 березня перевізник виявив у своєму транспортному засобі гранату.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі