Події

Комісія управління Держпраці у Житомирській області з’ясувала, хто винен у нещасному випадку, який стався з водієм лісовоза

3 March 2017, 17:41

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком і можливою інвалідністю, що стався з водієм державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство».

Про це повідомляє прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області.

«7 лютого 2017 року, під час навантаження лісовозного автомобіля комлева частина хлиста (прикоренева частина стовбура дерева) раптово почала падати з лісовоза. Побачивши це, водій лісництва почав відходити, однак перечипився і впав. Стовбур сосни вдарив працівника в груди, після чого скотився на підкладки під хлисти, спружинив та наніс повторний удар. Потерпілий отримав множинні переломи кісток грудної клітини, ребер, хребта, а також чисельні забої внутрішніх органів. Він госпіталізований і перебуває у стабільно важкому стані. Комісією встановлено, що в момент настання нещасного випадку водій перебував у небезпечній зоні можливого розкочування лісоматеріалів, а майстер підприємства не здійснював у достатній мірі контроль за дотриманням потерпілим вимог безпеки при завантаженні лісопродуції. Крім того водій, в порушення вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці, без проходження щорічного спеціального навчання, був допущений начальником транспортного цеху до виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме до вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин та механізмів. Також, ДП «Баранівське ЛМГ» виконувало роботи підвищеної небезпеки, зокрема транспортування лісу, без отримання в органах Держпраці необхідних, для здійснення цих робіт, дозвільних документів.

Комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок стався під час виконання потерпілим трудових обов’язків, на території і за режимом роботи підприємства, він визнається таким, що пов’язаний з виробництвом і береться на облік ДП «Баранівське лісомисливське господарство». На потерпілого складається акт про нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом. За результатами розслідування, визначено 4 особи, дія або бездіянність яких призвели до настання нещасного випадку, один з яких директор лісгоспу. Управлінням Держпраці у Житомирській області вже запропоновано ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого поблизу села Товщі Романівського району водій проводив загрузку автомобіля. Трапилося так, що дерево хлистом вдарило його в грудну клітину. З множинними переломами «швидкою» доставили чоловіка в реанімацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі