Економіка

Фонд держмайна готує до продажу великі підприємства, в тому числі – «Житомирторф»

7 March 2017, 12:28

Фонд державного майна затвердив переліки великих об‘єктів, які підлягають підготовці до продажу в 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

«Фонд державного майна України наказом від 1 березня 2017 року № 336 затвердив Переліки об’єктів груп В, Г, які підлягають підготовці до продажу в 2017році. Наказ затверджено відповідно до Законів України «Про Фонд державного майна України» та «Про приватизацію державного майна», а також на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2015 р. № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 – 2017 роках» (із змінами). Відповідно до цього наказу, визначено 4 переліки об‘єктів груп В, Г, які підлягають підготовці до продажу у 2017 році. Серед інших це Державні підприємства «Вінницький завод «Кристал», «Криворізька теплоцентраль», «Бердянський морський торговельний порт» та інші порти, «Львівський державний ювелірний завод», Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», низка науково-дослідних інститутів, Костянтинівський державний хімічний завод», - зазначається у повідомленні.

У переліку об’єктів є чотири державні підприємства групи В у Житомирській області: «Україна» (належить Фонду державного майна), «Грозинське» (Міністерство аграрної політики та продовольства), «Житомирторф» та Коростишівський завод «Реммашторф» (обидва – Міністерства енергетики та вугільної промисловості).

«Зазначаємо, що підприємства, які потребують виключення з Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», внесені до окремих переліків з чотирьох вищезгаданих. Приватизація підприємств зі сфери управління міністерств і відомств, які ввійшли до переліків, затверджених наказом ФДМУ № 336, можлива після передачі їх до сфери управління ФДМУ. Зокрема, до переліків на підготовку до приватизації ввійшли підприємства, які знаходяться в управлінні Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та інших міністерств та відомств», - інформує прес-служба Фонду держмайна.

Нагадаємо, на початку 2016 року ФДМУ підготував проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», яким пропонує виключити низку підприємств із зазначеного переліку та приватизувати їх, зокрема – ДП «Житомирторф» та ДП «Коростишівський завод «Реммашторф».

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого Фонд державного майна України оприлюднив орієнтовний перелік об’єктів державної власності груп А, Д, Ж, у тому числі разом із земельними ділянками, які пропонуватимуться до продажу у 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі