Влада

Влада Житомира визначила нову ціну проїзду в пасажирському транспорті: в маршрутках – 5 грн

7 March 2017, 16:24

Влада Житомира збирається затвердити нові тарифи на проїзд у маршрутках та електротранспорті.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування» 7 березня розмістили на сайті мерії.

На одному з наступних засідань членам виконкому запропонують підтримати здорожчення проїзду в маршрутках до 5 гривень, в трамваях же і тролейбусах - залишити на рівні 2 гривень.

У документі йдеться:

«Розглянувши клопотання комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради та автоперевізників міста Житомира, з метою приведення у відповідність тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, пально-мастильних матеріалів, технічне обслуговування та ремонту рухомий складу, відповідно до законів України «Про міський електричний транспорт», «Про автомобільний транспорт»,  відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради вирішив: 

1. Встановити вартість проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування:

1.1. На міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху, в розмірі 5,0 грн.

1.2. На міському пасажирському електротранспорті в розмірі 2,0 грн».

У коментарі Житомир.info  заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук розповів, що тариф проїзд у трамваях і тролейбусах вирішили залишити таким, як і був, оскільки це дасть можливість їздити соціально незахищеним громадянам.  

«Дійсно, було клопотання від ТТУ, але, розглянувши всі складові та обґрунтування, вирішили залишити проїзд в електротранспорті таким, яким він і був. На жаль, перевізники не думають про соціальні аспекти, а «деруть три шкури» з людей. А ТТУ завжди готовий підтримати своїх громадян у складний період», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, житомирські перевізники погрожували не виїхати на маршрути у разі відмови влади підняти ціни на проїзд. У вересні 2016 року Житомирське ТТУ просило підняти вартість проїзду до 3-4 грн, приватні перевізники – до 4-6 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року міськрада показала, які тарифи хочуть встановити житомирські перевізники. Нещодавно зросла до 5 гривень вартість проїзду у маршрутках Новограда-Волинського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі