Влада

На службу в армії збираються призивати житомирян віком від 20 до 27 років та розшукувати тих, хто ухиляється

9 March 2017, 10:14

Весняний призов громадян на строкову військову службу в Житомирі розпочнеться у квітні 2017 року.

Про це йдеться в опублікованому 7 березня проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про проведення в м. Житомирі чергових призовів громадян на строкову військову службу у 2017 році».

Так, Житомирський міськвійськкомат збирається призивати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Призови на строкову військову службу громадян 1990-1999 років народження в Збройні Сили України та інші військові формування в Житомирі планують провести у  квітні – травні  та жовтні – листопаді 2017 року. У зв’язку з цим виконком збирається затвердити склад міської призовної комісії та міської медичної комісії з обстеження призовників та затвердити графік їх роботи. У додатку до проекту рішення зазначається, що медичні комісії розпочинають роботу з 1 березня 2017 року.  

Житомирському міському  відділу ГУНП в області рекомендуватимуть упродовж призову і відправки молоді виділяти наряд поліції для чергування на призовному пункті Житомирського об'єднаного міськвійськкомату, а також «забезпечити у встановленому законом порядку розшук, затримання і доставку до військового комісаріату громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку».

Виконком планує встановити збереження займаних посад та середнього заробітку за місцем роботи за членами призовних комісій, лікарями, середнім медичним персоналом, технічними працівниками упродовж всього часу роботи на призовній дільниці.

Нагадаємо, 24 лютого 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році.

Як повідомляв Житомир.info, чисельність громадян, що підлягали призову на строкову військову службу з Житомирської області у травні-червні 2016 року становила 704 особи, у жовтні-листопад минулого року на строкову військову службу планували призвати 616 громадян з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі