Політика

Активісти звинувачували мера Житомира та депутатів в антиукраїнських діях

9 March 2017, 16:45

На початку сесії Житомирської міської ради 9 березня кількадесят «айдарівців» і представників «Правого сектору» блокують трибуну, позаяк хочуть виступити перед депутатами. У той час мер Житомира Сергій Сухомлин оголошує перерву та просить допомоги у поліції, щоб та вгамувала активістів у формі.

«Оголошую перерву та прошу правоохоронні органи забезпечити можливість ведення сесії», – зазначив Сергій Сухомлин.

Проте люди у формі загородили вихід меру та стояли на своєму. Після кількахвилинної штовханини Сергій Сухомлин таки дає активістам слово. У результаті, отримує ряд образ і звинувачень як на свою адресу, так і в бік депутатського корпусу.

«Народ вас вибирав, щоб ви покращували життя простих громадян, а не вирішували свої клептоманські питання. Розграбували, в обличчі Сухомлина Сергія Івановича, «розворотили» все місто. А також в обличчі Розенблата, Зубка. Ви змінили владу, пройшов Майдан, пройшло АТО, стільки людей загинуло, заради чого? Щоб нічого не змінилось? Одні прийшли замість інших: що крали, то і крадуть. Вас цілий депутатський корпус, чому ви ніяк не реагуєте? Що тільки ми ходимо по бордюрах і ламаємо ноги, тільки наші діти потрапляють під маршрутку, бо не прибраний сніг, чи це вас не цікавить? Ми стомилися ходити в його кабінети і вести переговори, слухати цю брехню. Ви всі «аля-патріоти», вшановуєте Тараса Шевченка. Він навіть біля пам’ятника Тараса Шевченка розворотив усю плитку, кому там заважав асфальт? Де туалети у гідропарку за 300 тисяч, де звіт по українському дому? В законі чітко написано, що міський голова має звітувати перед громадою, не у готелі перед журналістами. Чому у вас такі антиукраїнські дії? Ганьба злочинній владі», – сказав Богдан Фещенко.

«Я роблю заяву про організацію злочину і замах на злочин проти представників українського народу і держави України. Я звинувачую у цьому пана Сухомлина. Він є ешалонований культурно-економічний десант, який являється представником п’ятої колони в Україні. Ми створили громадську слідчу комісію і ми дослідимо порушення самого мера, і потім усі напрацювання віддамо у правоохоронні органи», – каже Володимир Колодзінський.

«Ми колись Дебою казали: йдіть звідси, і вам я кажу особисто – йдіть звідси, і Зубку вашому другу, і Розенблату, і Рабіновичу. Валіть з України, допоки не пізно», – сказав Олександр Коцюбко.

«Плитка то таке, чому ви нічого не робите по військово-патріотичному вихованню, що прописано в Законі України», – додав інший активіст.

«На цю сесію закладено розгляд питання фінансування патріотичного виховання молоді. Зараз ми фінансуємо клуб «Десантник», – пояснює мер Житомира Сергій Сухомлин.

Вгамувати активістів спробувала депутат міськради Наталія Леонченко.

«Ми вислухали претензії, справедливі чи несправедливі, до нашої роботи, до роботи міського голови. Я думаю, що із цим іще будемо розбиратися. В депутатських комісіях у тому числі. Потрібно структурувати і конкретно виписати питання, які ми як депутати маємо у межах своєї компетенції розглянути на комісіях і, можливо, внести на розгляд сесії. Пропоную зараз, щоб усі ми заспокоїлися і дали можливість працювати сесії міської ради. Ми не закриті, ми відкриті, залишайтесь разом з нами і подивіться, чи прозоро, чи не прозоро ми розглядаємо питання», – зазначила депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

За більш як годинною словесною перестрілкою у сесійній залі спостерігали і правоохоронці. Чому поліція бездіяла у цій ситуації, ми й досі не отримали офіційних коментарів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі