Влада

Житомирський Центр захисту тварин стерилізуватиме собак у Малині – підписали угоду

10 March 2017, 16:05

Комунальне підприємство «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради та Малинська міська рада підписали меморандум про співпрацю.

Про це 10 березня написав офіційний сайт Малинської міської ради.

«Однією з важливих подій минулого тижня стало підписання Меморадуму про співпрацю між виконавчим комітетом Малинської міської ради та комунальним підприємством «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради в особі міського голови Олексія Шостака та директором Центру Олександрою Мельник. Нагадаємо, що цього року міська рада затвердила Програму гуманного та цивілізованого регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Малині на 2017-2019 роки (…). Вже через декілька місяців після підписання Меморандуму можна очікувати на практичну допомогу Житомирського Центру, а це відлов, транспортування, стерилізація та вакцинація вуличних чотирилапих. З міського бюджету на це, зрозуміло, потрібні будуть кошти», - написав сайт.

Також повідомляється, що під час святкування Масляної жителям Малина роздавали пам’ятки про правильне поводження з незнайомими тваринами та збирали кошти на допомогу безпритульним тваринам.

«Зібрані кошти будуть використані на оплату викликів ветеринарів, на вакцину від сказу, препарат «Кастріл» та навчально-просвітницьку діяльність, адже підвищення рівня громадської свідомості з питань гуманного ставлення до тварин є дуже важливим», - резюмує мерія.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2016 року  керівник житомирського Центру захисту тварин розповідала, що після реєстрації підприємство зможе надавати послуги іншим містам. Тоді мова йшла про міста Малин і Коростень. З 1 березня в Житомирі відновили відлов бездомних тварин для вакцинації та стерилізації.

Олександра Мельник та депутат Малинської міської ради Анна Копилова. Фото з сайту Малинської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі