Культура

Учасник Потягу Єднання «Труханівська Січ» подарував бійцям житомирської 95-ї бригади малюнок у стилі спрей-арт

13 March 2017, 16:35

 Із самого ранку на залізничному вокзалі повно людей – в Житомирі зустрічають Потяг Єднання «Труханівська Січ». Волонтери, медики, студенти та школярі із різних куточків України впродовж кількох тижнів подорожують залізницею і роблять зупинки у різних містах.

У Житомирі учасників потягу єднання зустрічали десантники 95-ї бригади разом із оркестром військового інституту імені Корольова. Головна мета цієї акції – сприяти взаєморозумінню українців із різних куточків країни. І саме завдяки живому спілкуванню вдається ламати стереотипи, які складались роками.

«Так само є стереотипи на півдні, так само є стереотипи на півночі, так само є вони на заході. Діти, які приїхали, до прикладу, на західну Україну зі сходу з самої передової або з евакуйованих навчальних закладів, вони приїжджали і чекали, що на заході будуть бачити за кожним деревом бандерівця з топірцем. А приїхавши туди, вони сказали, що відчули, себе бандерівцями, бо вони побачили там прояви сепаратизму набагато агресивніші навіть, ніж ті, які є сьогодні на сході. Виявляється, що на сході є не менше патріотичних людей, але там патріотом бути, мабуть, як мінімум небезпечно», - розповідає співорганізатор всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» Микола Бондар.

«Головна мета цього потягу - це спілкування, і вихід до якогось консенсусу, до якоїсь спільної думки. Я знайомлюсь з людьми, наприклад, з Одеси, з Луганської області. Я спілкуюся з ними, слухаю, що вони кажуть, пояснюю їм якісь речі, які вони не знають або які вони не бачили. Тобто, багато хто з цих людей не був на Майдані і не знає, як це відбувалося насправді, вони отримують інформацію суто зі ЗМІ, зі свого оточення. Я, як учасник, можу розповісти, як там було, що було. Те ж саме про війну. Насправді такі речі важливі. Я дуже сподіваюся, що до кінця потяга всі ці люди трошки змінять своє ставлення до країни, трошки піднімуть свій національний дух. Ми їздимо по містам, дивимося культурні пам’ятки, дивимося історію, дивимося те, чим може пишатися Україна», - каже учасник акції Назар Рейкін.

Після молити в Михайлівському соборі учасники Потягу Єднання вирушили на екскурсію до славетної 95-ї бригади. Воїни-десантники показали майстер-класи із підготовки до стрибків з парашутом, а також розповіли про техніку, якою користуються під час бойових дій.

«Даний захід позитивно впливає на патріотичне виховання молоді, школярів, так само сьогодні курсанти підходили, дивилися техніку. Вони розуміють, що не потрібно боятися військових, потрібно підтримувати. Навіть своїми малюнками, які вони висилали. І це надавало велику підтримку. Діти цікавляться, а діти це і є наше майбутнє, майбутнє нашої країни, нашої нації», - вважає військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергій.

За словами учасників акції, саме завдяки таким подорожам виховується патріотизм молодого покоління.

«Україна у нашому серці. В нас діти змалечку знають, що це їх Батьківщина, вони тут народились, вони тут живуть і вони хочуть, щоб тут жили їх діти і жили в злагоді. Щоб було мирне небо над головою і всі завжди посміхались. І кожному допомагали. Це дуже добре, що є така акція. Що тут зібрались не тільки діти. Тут є і студенти, вони більш дорослі вже, тут є вчителі, як ми, є вихователі, є волонтери, є медики. І дітям дуже цікаво знайомитись зі всіма», - розповідає вчитель інформатики школи №10 міста Слов’янськ Марія Стариченко.

Після екскурсії учасники акції вирішили не залишати військову частину без подарунку і просто на сходах за лічені хвилини намалювали картину, яку подарують воїнам-десантникам.  

«Це малюнок в стилі спрей-арт для 95-ї бригади. Вирішив подарувати. Тут зображені вогонь і вода. Тому що вони проходять через ці важкі випробування. Я хотів зобразити щось таке повітряне, але у мене найкраще виходить космос. Я думаю, що це в їхніх тематиці», - розповідає учасник акції Михйло Пінчук.

Після відвідин військової частини учасники Потягу Єднання зустрінуться з курсантами військового інституту імені Корольова, побувають на екскурсії в музеї космонавтики та селі Кодня, а вже ввечері Потяг Єднання «Труханівська Січ» вирушить далі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі