Економіка

ТОП-5 українських професій, де за рік найбільше зросла зарплата

14 March 2017, 12:20

У лютому 2017 році в порівнянні з лютим 2016-го в Україні найбільше зросла зарплата у програмістів, логістів, банкірів, адмінперсоналу та держслужбовців.

Про це 14 березня Житомир.info повідомила прес-служба Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

У числі ТОП-5 професій, де помітно зросли зарплати в річному розрізі, представники державної служби та некомерційних організацій – ріст на 53%. Адміністративний персонал за рік став заробляти в середньому на 34% більше, працівники банків та фахівці галузі інвестицій та лізингу – більше на 21%. Місячний заробіток представників транспортної галузі й логістики зріс на 18%, а сфери інформаційних технологій (програмісти, комп”ютерники) – на 13 %. Зарплатня останніх лідирує в грошовому еквіваленті – близько 20 тис. грн станом на лютий 2017, - інформує кадровий портал.

Таблиця, надана Міжнародним кадровим порталом hh.ua

Згідно з даними опитування, яке провели фахівці hh.ua, підвищення мінімальної заробітної плати (3200 грн) суттєво не вплинуло на зарплатну політику більшості українських компаній.

«Про зміни у виплатах заявили тільки 20% українців. І навіть у цьому випадку про підвищення винагороди повідомили близько 40% респондентів, натомість 20% опитаних констатували зменшення розміру виплат внаслідок перерозподілу зарплат між всіма співробітниками компанії», - зазначається у повідомленні.

Найчисельнішими професійними сферами за кількістю резюме називають адміністративний персонал, робітничий персонал, автомобільний бізнес, державна служба, початок кар’єри. Найбільшу кількість вакансій у лютому роботодавці розмістили у таких проф. сферах, як виробництво, бухгалтерія, автомобільний бізнес та будівництво.

Житомир потрапив у трійку міст,  найбільш продуктивних за кількістю розміщених резюме.

«Найбільш активними роботодавці були у Києві, Чернігові, Хмельницькому та Івано-Франківську. Саме в цих містах помітно зросла кількість вакансій. Найбільш продуктивними за кількістю розміщених резюме містами були Київ, Запоріжжя та Житомир», - інформує прес-служба Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року Житомир значився у переліку міст, де було найважче знайти роботу.

Яку роботу пропонують жителям Житомирської області та за що платять найбільше, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі