Економіка

У Prozorro розповіли про «найжирніші» по Житомирській області тендери на закупівлю продуктів харчування

15 March 2017, 14:19

З початку 2017 року по Житомирській області було підписано 1300 договорів на суму в 100 млн грн на постачання продуктів харчування.

Про це 15 березня Житомир.info повідомили у прес-службі Державного підприємства «Прозорро».

«Найбільше продуктів харчування закуповували відділи освіти. Так, лідером є управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради, яке закупило м’яса на 3 млн грн. На другому місці йде управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради, яке купило молока та вершків на 2,4 млн грн. Управління освіти Житомирської міськради купило м’яса яловичини на 2,33 млн грн. Четверте місце серед найбільших закупівель - Головне управління Національної поліції в Житомирській області, яке на 2,31 млн грн купило готових продуктів. І почесне п’яте місце знову зайняв відділ освіти - тепер Ружинської районної ради», - повідомляють у Prozorro.

ТОП-10 найбільших закупівель продуктів харчування через Prozorro у Житомирській області­ виглядає так:

Скрін з таблиці, наданої ДП "Прозорро"

З 1 серпня 2016 використання системи ProZorro стало обов’язковим для всіх державних замовників в Україні, в тому числі для місцевих органів влади і комунальних підприємств – нагадує прес-служба.

На цьому тижні система публічних електронних закупівель ProZorro заощадила більше 10 мільярдів гривень.

«Ця сума розраховується як різниця між грішми, які були закладені в бюджет на певну закупівлю, та сумами укладених договорів після проведення торгів та аукціону. 10 млрд - це показник за вже завершеними конкурентними процедурами. Всього цих процедур - близько 208 тисяч. У них взяло участь більше 38 тисяч учасників», - інформують у ДП «Прозорро». 

Як повідомляв Житомир.info, найбільші з початку 2017 року закупівлі через систему ProZorro, проведені міськими радами кількох міст обласного значення Житомирської області, стосувалися теплопостачання, придбання продуктів харчування і спеціального обладнання.

Найбільші з початку 2017 року закупівлі комунальних підприємств Житомирської міськради, проведені через систему електронних закупівель ProZorro - це електроенергія, газ і тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі