Місто

Після виконкому власники житомирських МАФів почали укладати договори пайової участі, аби уникнути демонтажу

16 March 2017, 13:17

У Житомирі можуть демонтувати тимчасові споруди, власники яких не уклали з виконкомом договорів пайової участі. Міська влада пішла на поступки підприємцям, надавши їм ще місяць часу на їх укладання.

Про це повідомила заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин міської ради, начальник управління регулювання забудови міста – головний архітектор міста Євгенія Черкасова 15 березня під час засідання виконкому.

«У нас є рішення виконавчого комітету, яким всі тимчасові споруди зобов’язуються, які отримали паспорти прив’язки, укладати догори пайової участі. У разі неукладання розглядається питання щодо анулювання паспорту прив’язки. На сьогодні, станом на 14 березня, у нас є 26 паспортів прив’язок і споруд, які не уклали договори пайової участі. Здебільшого це великі павільйони, які повинні сплачувати. Серед них є й ті, які торгують підакцизною групою товарів. Була пропозиція, що ми цей перелік оприлюднимо і надамо термін на один місяць, щоб вони уклали договори, в іншому випадку паспорти прив’язки анулювати і демонтувати споруди», – зазначила головний архітектор міста.

«Інакше одні за одними умовами працюють, а в інших – по 30-40 метрів павільйони стоять, вони продають алкоголь, підакцизну групу і нічого від цього місто до бюджету не отримує», – уточнив міський голова Сергій Сухомлин.

У коментарі Житомир.info начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Юзвинський повідомив, що станом на 16 березня договори пайової участі вже уклали вісім підприємців.

«Сьогодні вісім власників тимчасових споруд уже укладали такі договори, тобто їх уже стало менше. Учора на засіданні виконкому було розпорядження міського голови дати їм ще термін – місяць. Після цього щодо тих, хто не уклав договорів пайової участі, розглянути питання про скасування паспорту прив’язки та, відповідно, їхні споруди автоматично підпадатимуть під демонтаж. Виконком проголосує за таке рішення. Взагалі, дуже багато підприємців відмовляються сплачувати пайові внески, не розуміють відповідальності», – зазначив Юзвинський.

Як повідомляв Житомир.info, близько 50 приватних підприємців прийшли 29 грудня на сесію Житомирської міської ради просити депутатів призупинити демонтаж їхніх тимчасових споруд, в яких вони здійснюють свою торговельну діяльність. Тоді депутати прийняли рішення призупинити демонтаж тимчасових споруд на 1,5 місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі