Суспільство

«Фонд родини Розенблат» нагороджуватиме у Житомирі переможців творчого конкурсу «Моя рідна Українська мова»

16 March 2017, 14:24

17 березня о 14:00 у Житомирському міському палаці культури за адресою вулиця Святослава Ріхтера, 12/5 відбудеться нагородження учасників та лауреатів творчого конкурсу «Моя рідна Українська мова».

З нагоди Міжнародного дня рідної мови та до дня народження Тараса Шевченка «Фонд родини Розенблат» провів конкурс декламацій з-поміж житомирських школярів.

«Для участі у конкурсі потрібно було записати відео того, як школярі читають вірш українською мовою. Можна було обрати твір відомих поетів або ж продекламувати вірш власного авторства і надіслати відеозапис нам на сторінку «Фонд Родини Розенблат/ Rozenblat Family Foundation» у фейсбуці або на електронну пошту: fond.rozenblat@gmail.com». Роботи на конкурс приймались з 21 лютого до 09 березня включно. Члени журі визначали 20 переможців, які матимуть можливість відвідати визначні місця України в рамках акції «Подорожуємо разом містами України з Фондом родини Розенблат», – повідомляли організатори конкурсу.

Загалом, участь у конкурсі взяли 80 школярів, які надіслали понад 100 робіт.

«Коли до нас почали надходити перші роботи, ми одразу побачили, що дітки перевершили наші очікування! Прийшли дуже багато авторських робіт! Чудові, глибокі вірші пишуть учні 5-9 класів. Тож ми вирішили дещо переформатувати конкурс. Спершу ми думали, що це буде конкурс декламацій творів відомих поетів із шкільної або позашкільної програми, але були дійсно здивовані великою кількістю авторських робіт. Тому фахове журі буде окремо оцінювати тих, хто декламує власні поезії. Ми також видамо книжечку-збірку цих віршів», – розповіла про умови конкурсу засновниця благодійного фонду Олена Розенблат.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі