Місто

У центрі Житомира встановили тренажер, завдяки якому можна відчути на собі наслідки автомобільної аварії

16 March 2017, 16:35

Відчути на собі наслідки зіткнення автомобілю на швидкості 15 кілометрів на годину від сьогоднішнього дня зможе кожен бажаючий житомирянин. В рамках соціальної гри «uCRAZYans» на вулиці Михайлівській встановлений спеціальний тренажер, який дозволяє відчути наскільки важливим для водія та пасажира є пасок безпеки.

«Ми приїхали в Житомир для того, щоб показати і провести таку соціальну гру, яка називається «uCRAZYans». Цієї суботи з 11:00 до 17:00 всі жителі міста можуть бути трохи crazy. Ми запросили сюди різних спікерів як з Києва, так і з Житомира, які будуть ділитися з вами і говорити про складні речі простими словами. Сьогодні у нас таке нестандартне відкриття всього цього заходу. Ми привезли атракціон, цей атракціон не простий. Він полягає в наступному: ви сідаєте на крісло, ви пристібаєтесь і зі швидкістю приблизно 15 км/год відбувається невелике зіткнення, і ви можете зрозуміти наскільки важливо пристібатися в машині, наскільки важлива безпека і спрогнозувати що значить бути не пристебнутим в машині зі швидкістю більше ніж 15 км/год. Сьогодні ми протестуємо цей атракціон і в суботу всі бажаючі зможуть теж прийти на нього і протестувати», - розповідає керівник громадської організації «Дивовижні» Марія Насєдкіна.

«Років десять тому ми зіткнулися з такою проблемою, коли водіям ми говоримо, що потрібно пристібатися, а вони нам починають у відповідь розповідати: «А ось у мене хтось там із знайомих/родичів/співробітників потрапив в аварію і залишився живий тільки завдяки тому, що був не пристебнутий ». Так, такі випадки може бути і є, але насправді ми говоримо про інше. Ми говоримо про здатність показати людині або дати можливість спробувати, що відбувається насправді», - каже генеральний директор «Автоакадемії водійської майстерності» (Київ) та конструктор тренажеру Костянтин Скіпор.

Випробувати на собі дію тренажеру взялись заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук та директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет. Чиновники одразу ж поділились своїми враженнями із журналістами.

«Це є неймовірно важливо. Особливо в режимі перевищень швидкості, який часто допускають наші водії. Це не тільки життя тих, кого можуть збити, але і пасажирів, і водія зокрема. Коли в країні під час військових дій гине менше людей, ніж на дорогах, такі речі є надзвичайно важливими. Дякую, що демонструєте такі наочні речі, закликаєте людей не лише по нормах правил, а й на таких наочних прикладах показуєте ефективність такої просто здавалось би дії, як пристібання паском безпеки. Оці додаткові «понти», коли інколи можна сісти: «Мені не далеко, я під’їду не пристебнутим», вони показують, що це вартує життя людей. Тому дякую, пропоную решті теж відчути і спробувати», - каже заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Трошки боляче, звичайно. Я думаю, що краще користуватись все-таки громадським транспортом. Там ризик потрапити в аварію нижче. Всім рекомендую не перевищувати швидкість і пристібатись», - ділиться враженнями директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Як повідомляв Житомир.info, житомирян запрошують до колишнього ресторану «Смоленськ» на ігровий захід «uCRAZYans». Під час соціальної грі «uCRAZYans», яка присвячена соціальному активізму та діяльності громадських організацій, Юридична Сотня консультуватиме житомирських АТОшників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі