Влада

Товариству в Житомирській області, у якого забрали ставок через незаконні альтанки, можуть поновити оренду

16 March 2017, 16:36

Товариство «Рибацький хутір» з Малинського району Житомирської області, в якого в 2016 році через суд забрали ставок площею майже 20 гектарів і зобов’язали знести незаконно споруджені будівлі на березі водойми, може поновити його оренду.   

Про це йде мова у розпорядженні «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду, укладання договору оренди земельної ділянки, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки», яке голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав 13 березня 2017 року.

Губернатор, зокрема, розпорядився затвердити ТОВ «Рибацький хутір» технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки водного фонду та водного об’єкта загальною площею 19,6211 га на території Пиріжківської сільської ради Малинського району, а управлінню екології та природних ресурсів - укласти з ТОВ «Рибацький хутір» договір на розроблення паспорта водного об’єкта.

За наявності затвердженого паспорта водного об’єкта та нормативно-грошової оцінки земельної ділянки товариству «Рибацький хутір» рекомендуватимуть звернутись до ОДА з клопотанням щодо встановлення відсоткової ставки орендної плати за користування ставком та землею під ним.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2016 року Верховний суд зобов’язав ТОВ «Рибацький хутір»  знести альтанки та повернути ставок у державну власність, так як  товариство протизаконно побудувало на березі будинок рибалки та 5 альтанок.

Відеосюжет ТСН про оренду ставків у Житомирській області можна переглянути за посиланням

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі