Суспільство

На полігоні під Житомиром десантники 95-ї бригади випробовують новий БТР-3ДА

16 March 2017, 17:15

На Житомирщині десантники 95-ї бригади відточують свої навички, стріляючи з різних видів зброї, і вже три тижні у польових умовах випробовують бронетранспортер БТР-3ДА. Перш ніж бойова техніка потрапить на озброєння у зону АТО, досвідчені бійці мають прискіпливо оцінити її й виявити недоліки.

Бійці зізнаються БТР має безліч переваг: він більш маневрений за попередників, має покращений бронезахист екіпажу, оптико-електронний модуль з телевізійним та тепловізійним каналами. Втім, десантники, які мають досвід бойових дій, максимально прискіпливо вивчають БТР.

«Це новий БТР 3ДА, оснащений новим бойовим модулем, класна нова техніка, німецькі двигуни, коробка-автомат, пушка 30 міліметрів, дозволяє працювати як проти сил піхоти, так і проти бронетехніки. Обладнаний класними камерами, спостерігаємо панораму, панорамна камера дозволяє робити огляд на всі 360 градусів і камера з дальноміром. Ми зараз дивимося на цю техніку як на полі бою. Які є переваги, які недоліки, що б ми поміняли зі своєї точки зору. Трошки незручний, бо вклали максимум озброєння у маленьку башту. Трохи важко перезаряджатись», - розповідає військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової бригади Андрій з позивним Дизель.

Попри недоліки бійці не поспішають робити висновки.

«Особовий склад стикнувся з цією машиною вперше, оскільки раніше ми воювали на БТР-80. Після кожної стрільби результати покращуються, так як особовий склад більше оволодіває своєю бойовою машиною. На рахунок того, як вони себе зарекомендували, говорити ще рано, тому що вони ще проходять випробування, але беручи модуль озброєння, сама пушка непогана, але потребує певних доопрацювань. Особливо хлопці стикаються з такими проблемами як заряджання. А на рахунок точності та вогневої могутності самого озброєння, то є дуже великі кроки вперед, що допомагатиме подальшому виконанню наших задач», - говорить військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергій Мирний.

Випробовують витвір Київського бронетанкового заводу і на різних видах ландшафтів. Львів’янин Дмитро Козлов – 25 років за кермом. Зізнається, головне – це майстерність водія, тож до нового БТР претензій не має.

«В польових, в екстремальних умовах , по бездоріжжю випробуємо. більше сказати не можемо - тільки почали випробувати. Потім ми будемо давати свої зауваження, які у нас виникли по даній техніці, і завод вже буде виправляти свої помилки», - зізнається водій Дмитро Козлов.

Фоторепортаж з полігону дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі