Події

Коростенські поліцейські затримали трьох п’яних чоловіків, які побили перехожого та стріляли в парку

17 March 2017, 10:14

15 березня в Коростені зранку у поліцію надійшло повідомлення про постріли неподалік залізничного вокзалу. Група швидкого реагування відділу, прибувши за викликом, затримали трьох нетверезих молодиків, які неадекватно поводились, кидались до перехожих та чинили опір поліцейським. Нині парубки стали фігурантами відразу кількох кримінальних проваджень та вирішується питання щодо їх подальшого тримання під вартою.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 9.45 на телефонну лінію «102» звернулась жителька райцентру, яка розповіла, що у парку ім. Т.Г. Шевченка чути постріли. На місце події виїхала група швидкого реагування Коростенського відділу поліції, а згодом і слідчо-оперативна група. У ході перевірки повідомлення було встановлено, що троє молодиків безпричинно почали чіплятись до перехожого, а потім нанесли чоловікові тілесні ушкодження у вигляді забоїв та гематом обличчя. Також поліцейські встановили, що парубки зробили кілька пострілів убік підприємства, розташованого поряд. Згодом експертом під час огляду місця події було вилучено гільзу калібру 9 мм для відстрілу гумових куль. Дебоширів, як з’ясувалось місцевих жителів 22, 25 та 27 років, було затримано попри їх злісну непокору й опір працівникам поліції та доставлено до відділу. Водночас за місцем проживання одного з них цього ж дня проведено санкціонований обшук, у ході якого вилучено набої до пістолета та сигнальну ракету. Виявлене нині направлено на експертне дослідження», - зазначили у поліції.

Як повідомив начальник Коростенського відділу поліції Олександр Гайовий, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч.4 ст. 296 (Хуліганство), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Уже у відділі поліції з’ясувалось, що затримані відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК молодики раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за розбої та крадіжку. Наразі їм загрожує покарання у вигляді ув’язнення до 7 років. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня близько 20:30 у дворі одного з будинків по проспекту Незалежності, 39 виник конфлікт між мешканцями через паркування. Зрештою, один із чоловіків, який виявився працівником військкомату, застосував пристрій для відстрілу гумових куль. У результаті тілесні ушкодження отримав інший учасник конфклікту – 31-річний житомирянин. Наступного дня після інциденту в оперативному командуванні «Північ» повідомили, що військовий застосував зброю з метою самооборони, а його опоненти самі спровокували бійку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі