Події

У Житомирській області слідча поліції затримала чоловіка, який спробував її пограбувати

17 March 2017, 14:38

Поліцейська Любарського відділення не дозволила зловмисникові себе скривдити і затримала зухвальця після короткого переслідування. Нині чоловіка перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 20 години 16 березня я вийшла з відділення поліції і попрямувала додому. Йшла освітленою вулицею і, заклопотана, особливо не зважала на випадкових перехожих», - розповідає старший слідчий Любарського ВП ГУНП Олеся Миколаєнко.

Не примітила жінка і підозрілого молодика, який простував за нею, як виявилося за кілька хвилин, з певною метою. Події розгорнулися неподалік місцевої лікарні. За словами Олесі, вона спочатку відчула, як хтось силою смикнув за сумку, яку вона тримала на плечі. Втім жінка не випустила її, а різко обернулася. Незнайомець виявився настирним і продовжував мовчки видирати ношу. Опанувавши перші непевні емоції, слідча швидко зрозуміла, що її намагаються пограбувати. Відтак спочатку відштовхнула зловмисника від себе, а потім одразу ж схопила його за комір куртки і почала кликати на допомогу. Молодик зумів вирвався і кинувся тікати.

«Я швидко дістала мобільник і набрала номер чергового. Коротко розповіла про пригоду і викликала слідчо-оперативну групу», - розповідає Олеся Миколаєнко.

Поки колеги їхали, слідча почала переслідувати молодика, а наздогнавши, затримала його. Саме у цей час і підоспіли її колеги. Грабіжник був доставлений до відділення поліції.

Було з’ясовано, що на сумку поліцейської спокусився 24-річний житель села Пединки, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Відомості за фактом замаху на вчинення грабежу (ст.ст.15, 186 ККУ) були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Молодика затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині його перевіряють на причетність до інших правопорушень, зареєстрованих у районі.

Старший слідчий, яка мало не стала жертвою грабіжника, зізнається, що у такій ситуації їй бувати не доводилося, але знання елементарних правил поведінки та швидке опанування власних емоцій допомагають зорієнтуватися і уникнути неприємностей.

Керівництво Головного управління Нацполіції в Житомирській області клопотатиме перед Головою Нацполіції про заохочення відважної капітана поліції старшого слідчого Любарського відділення поліції Олесі Миколаєнко.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 21 листопада 2017 року у м. Олевську Житомирської області невідомий чоловік, погрожуючи зброєю 18-річним юнаку та дівчині, силоміць відібрав у них жіночу сумку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі