Місто

Техніка, озброєння, показові виступи і «солдатська» каша – житомирські нацгвардійці провели день відкритих дверей. Фоторепортаж

17 March 2017, 15:07

У військовій частині Нацгвардії 17 березня відбувся день відкритих дверей переважно для понад сотні школярів і студентів житомирських навчальних закладів. Спецпризначенці ознайомили присутніх із технікою та озброєнням, показали їм фільм про виконання завдань у зоні АТО, влаштували показові виступи, зокрема й службової собаки, а також пригостили відвідувачів «солдатською» гречаною кашею та чаєм-компотом.

«Сьогодні у нашій військовій частині 3047, яка розташована у місті Житомирі, відбувся день відкритих дверей. На цей захід ми запрошували зокрема студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка, а також учнів загальноосвітніх шкіл №5, №22 і гуманітарної гімназії №23. Ми розповіли їм про історію створення Національної гвардії України, адже 26 березня ми будемо відзначати третю річницю з дня її заснування. Наших гостям ми показали, як проживають військовослужбовці строкової служби у казармі та в польових умовах, ознайомили дітей із військовим озброєнням і технікою, роботою кінолога зі службовою собакою, продемонстрували показовий виступ бійців взводу спеціального призначення і, на завершення, запропонували гостям скуштувати нашої «солдатської» каші», – розповів заступник командира військової частини по роботі з особовим складом майор Микола Павлюк.

Окрім забезпечення громадського порядку, на військову частину Нацгвардії у Житомирі покладені також завдання з конвоювання, охорона під час судових засідань і доставлення засуджених до установ виконання покарань.

«Неодноразово протягом 2016 року резерв військової частини залучався для охорони громадського порядку в місті Києві, а також у місті Олевську щодо незаконного видобутку бурштину», – уточнив Павлюк.

На дні відкритих дверей зокрема можна було зазирнути всередину автомобілів, у яких перевозять засуджених, посидіти на БРТ, потримати у руках пістолети й автомат, а також побачити засоби бронезахисту та нічного бачення.

«Дав би Бог, щоб війни не було на території України, а щоб запанував мир. А взагалі кожен хлопець, громадянин повинен бути захисником. Така доля наша: якщо народився чоловіком, значить, захищай свою родину та державу», – заступник командира військової частини підполковник Сергій Мостіпака.

Серед юних відвідувачів були й ті, хто в майбутньому планує пов’язати своє життя з військовою справою.

«Мої батько й мати – військовослужбовці. Я хочу піти по їхніх стопах і захищати свою країну. Мені подобається зброя – хотів би її опанувати. Такі заходи дуже потрібні для нас, аби у дорослому житті більше знати», – сказав учень 9 класу ЗОШ №22 Сергія Столяр.

Заступник командира військової частини по роботі з особовим складом майор Микола Павлюк

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі