Події

У Житомирській області поліцейські гумовими кийками «заспокоювали» сімейного дебошира, а тепер він на них скаржиться

17 March 2017, 15:40

17 березня на адресу редакції надійшов лист про побиття працівниками Народицького відділення поліції Лінника Віктора Миколайовича.

«Побиття було здійснено в будинку в якому він мешкає з дружиною та 4 дітьми в селі Залісся Народицького району Житомирської області після того як він сказав поліціянтам, що зателефонує на гарячу лінію. Причиною виклику поліціянтів стала сімейна сварка, яка сталася в результаті того, що він після вживання алкоголю орієнтовно о 17-й годині закрився у власному будинку та не відкривав дружині двері. Наголошую - Лінник В.М перебував у власному будинку та не представляв загрози оточуючим», - йдеться у листі.

Автор називає поліцейських «гестапівцями» та надає фото заяв, довідок і синців громадянина Лінника.

Віктор Лінник

В головному управлінні Нацполіції в Житомирській області Житомир.info прокоментували цю ситуацію.  

«12 березня староста одного з сіл Народицького району звернувся до поліції із повідомленням про сімейне насильство. На місці події поліцейські з’ясували, що чоловік б’є дружину та погрожує малолітнім дітям. Під час спроби інспекторів поспілкуватись дебошир повів себе агресивно та кинувся з кулаками й до них. Після попередження для припинення правопорушення поліцейські застосували спецзасоби. Правомірність їх дій нині перевіряється у ході службового розслідування. Повідомлення про подію надійшло близько 16.20. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Народицького відділення. На момент їх прибуття чоловік перебував у будинку один, а дружина та четверо їх дітей (віком від 6 до 11 років) знаходились на вулиці. Родина нині перебуває на етапі розлучення, однак роз’їхатись для окремого проживання немає матеріальної можливості. За словами жінки та сільського голови, чоловік, який з 2016 року перебуває на обліку через схильність до сімейного насильства, вкотре влаштував скандал і підняв руку на дружину та дітей. Саме це й стало причиною звернення за номером «102», - інформує поліція.

Зазначається, що поліцейські застосували спецзасоби (гумові кийки), бо чоловік поводився агресивно.

«Під час спроби поліцейських поспілкуватись з чоловіком  він відреагував агресивно-войовниче, у результаті чого вони застосували спецзасіб гумові кийки. Згодом відносно дебошира, який на час вчинення правопорушення перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння (2,7 проміле), було оформлено адміністративні матеріали за статтями 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї…) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…) КУпАП. Водночас того ж дня, 12 березня, близько 19.40 до поліції надійшло повідомлення з районної лікарні про надання допомоги жителю с. Залісся, який звернувся із тілесними ушкодженнями у вигляді гематом на сідницях та поверхні стегон, вказавши, що отримав їх від працівників поліції. За цим фактом керівництвом ГУНП було призначено службове розслідування, у ході якого буде встановлено правомірність застосування спецзасобів у вигляді гумових кийків», - інформує ГУНП.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирській області на обліку перебувало майже 2,7 тисяч осіб, які вчиняють насильство у сім’ях, з них близько 2,4 тисяч - чоловіки.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі