Місто

Житомир готується до страйку перевізників: більше тролейбусів, допомога сусідам та інші автобуси

17 March 2017, 16:10

Житомирські перевізники заявили, що не вийдуть на маршрути з 20 березня, бо влада не підняла вартість проїзду в міських маршрутках до 5 гривень.

Про це повідомив заступник мера Житомира Дмитро Ткачук під час брифінгу 17 березня.

«По ситуації, яка зараз складається в місті, сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету, на якому в порядку денному було питання підвищення вартості тарифу, але питання було знято з розгляду по двох основних причинах: невиконання перевізниками умов, які були поставлені під час громадських обговорень, і зауваження Антимонопольного комітету. Разом з тим, перевізниками була зареєстрована заява про оголошення страйку: вони з 20 числа не виїдуть на маршрути і не будуть обслуговувати у разі, якщо тариф не підніметься до 5 грн. Такий шантаж однозначно є неприйнятним. Тому ми наполягаємо все ж таки на тому, що ті перевізники, які готові працювати, мають умови прийняти, внести зміни в договорах і спокійно обслуговувати (пасажирів). І виконавчим комітетом питання підвищення вартості проїзду рано чи пізно буде розглянуто. Маючи загрозу складності руху громадського транспорту на понеділок, ми сьогодні звертаємося до громадян: рух комунального транспорту буде здійснюватися в максимально посиленому режимі, до 100 одиниць транспорту готові будемо забезпечити в «годину пік» у всіх мікрорайонів. Менша кількість техніки таки призведе до певних складнощів, тому закликаємо виходити на зупинки раніше, а не за 20 хвилин до початку робочого дня. Також просимо водіїв приватних авто запровадити таку собі акцію «Допоможи добратися на роботу сусідові». Окрім того, власників автобусів і бусів, які готові здійснювати перевезення, просимо звертатися для заключення тимчасових угод. Це стосується як житомирських автовласників, так і перевізників з інших міст», - сказав Дмитро Ткачук.

Санкції ж щодо перевізників, які не виїжджатимуть на маршрути, за його словами, полягатимуть у припиненні договорів в односторонньому порядку.

Як повідомляв Житомир.info, встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування розглядали на позачерговому засіданні виконкому 17 березня, але питання відклали через лист Антимонопольного комітету і непідписання перевізниками додаткових пунктів до угод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі