Політика

Народний депутат від Житомирщини Павло Дзюблик заради врятування інтернатів звернувся до прем’єр-міністра та міністра освіти

20 March 2017, 11:01

Оптимізації інтернатних закладів, яка наразі гостро стоїть на порядку денному у владних кабінетах, може особисто зачепити тисячі мешканців Житомирської області. На сьогоднішній день ситуація набула такого соціального напруження, що батьки та працівники інтернатів готові вийти на вулицю.

Народний депутат України Павло Дзюблик висловив свою позицію стосовно цього гарячого питання. 16 березня він направив офіційного листа на ім’я Голови Кабміну Володимира Гройсмана, міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, міністра фінансів Олександра Данилюка про недопущення оптимізації та ліквідації інтернат них закладів.

Він повідомив, що до нього з цього приводу звертаються батьків учнів чотирьох інтернатів, які планується «оптимізувати», а вірніше закрити, наголосив на тому, що в цих закладах титанічними зусиллями створенні умови для виховання дітей, зауважив, що питання має велике соціальне значення. Повний текст депутатського запиту додаємо.

На своїй сторінці у Фейсбук Павло Дзюблик так поділився своєю стурбованістю у цьому питанні:

«Останнім часом Житомирська область є передовою у питанні реформування всього: чого треба і чого не треба. З чим пов'язане таке бажання бігти "попереду планети всієї" і до чого це призводить – кожен нехай робить висновки сам.

Але остання новина, яка сколихнула область – це оптимізація, а правду кажучи, закриття закладів освіти інтернатного типу у зв'язку з недостатністю фінансування.

Я прекрасно розумію, що у складні часи нам довелося жити і працювати, але з такими темпами я навіть не уявляю до чого ми доекономимося? Усі ці заклади – це маленькі світи, на поступове становлення яких залучені кошти з різних джерел – державні, місцеві, меценатські, батьківські, але помножене це все на любов і дбайливе відношення вчителів цих закладів, тому дітям з особливими освітніми потребами тут добре.

Це бачать і батьки, які перші забили на сполох, дізнавшись, що заклади, які в минулому навчальному році були зразковими, тепер рішенням обласної ради планують ліквідувати. На що спиралася комісія, коли приймала саме таке «рекомендаційне» рішення? А як же діти? Як це вплине на психологічний стан вихованців? Хтось подумав? А як же уся матеріально-технічна база, яка накопичувалася роками? Мальовничі місця, де розташовані ці заклади задля комфорту вихованців? Невже матеріальне перемогло над здоровим глуздом? Не віриться...

Саме тому я звернувся зі своїм депутатським запитом до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Міністра освіти і науки України Гриневич Л.М., Міністра фінансів України Данилюка О.О. з проханням не допустити оптимізації та ліквідації інтернатних закладів освіти ні в Житомирській області, ні по Україні в цілому.

Мав розмову з даного приводу з Лілією Михайлівною і вдячний їй за розуміння та спільне бачення щодо врегулювання питання, а саме НЕДОПУЩЕННЯ ЗАКРИТТЯ.

Сподіваюся, що 4 квітня 2017 року на сесії Житомирської обласної ради буде прийняте мудре рішення».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі