Місто

Мрія про дитину здійснюється разом з житомирським медичним центром «Мати та дитина»

21 March 2017, 11:20

Проблема безпліддя в Україні стає з кожним роком серйознішою. Згідно даних МОЗ України, рівень безпліддя сягнув 20%, а це приблизно кожна п’ята з 15 млн. пар, яка не може «завагітніти» традиційним способом. Але не варто забувати, що це офіційні дані, насправді ж ці показники можуть бути значно вищі. Як свідчить Всесвітня організація охорони здоров’я, поріг 15% вже є критичним для демографії країни. 

«Безпліддям вважається ненастання вагітності протягом одного року у пари, з віком жінки до 30 років, при регулярних статевих контактах і півроку, якщо жінка віком старша 30 років. На жаль, багато пар, які хочуть мати дитину, знаходяться під впливом стереотипів та страхів, які не дозволяють стати щасливими батьками», - говорить завідувач медичного центру «Мати та дитина» в Житомирі Анастасія Нікітіна.

Згідно статистики, щорічно в Україні проводиться близько десяти тисяч циклів ЕКЗ, в результаті яких народжуються 3-4 тисячі дітей. Перша дитина, яка народилася по програмі ЕКЗ, вже відзначила своє 25-річчя.

«І, хоча, Україні далеко до Китаю, Японії, Турції та США, лідерів у галузі репродуктивної медицини, проте наша країна одна з небагатьох, де можна легально отримати повний спектр послуг ВРТ. Зокрема, наш медичний центр у рамках програми надає консультації репродуктолога, уролога, контрольовану стимуляцію яєчників, трансвагінальну аспірацію фолікулів, інтрацитоплазматичну ін’єкцію сперматозоїдів (ICSI): 1-10 яйцеклітин, культивування ембріонів та перенесення ембріонів, а також медикаментозний супровід і діагностику вагітності (ХГЛ та УЗД)», - зазначає лікар-репродуктолог Анастасія Нікітіна.

З 20 березня по 9 травня 2017 року діє акційна ціна на лікувальну програму ЕКЗ «Весняна мрія».

За додатковою інформацію звертайтесь за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 46, медичний центр «Мати і дитина» або за телефоном 0-800-504-205.  

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі