Місто

Ткачук про скасований страйк маршруток у Житомирі: Це не слабкість перевізників, а домінування здорового глузду

20 March 2017, 15:59

Заступник міського голови Дмитро Ткачук поінформував про страйк житомирських перевізників, який не відбувся, та повідомив, що проїзд в маршрутках подорожчає не раніше квітня.

Про це він говорив на брифінгу в міській раді 20 березня.

«На сьогодні ми констатуємо, що весь транспорт виїхав, всі перевізники вийшли обслуговувати свої маршрути, страйк не відбувся. Я б не вважав це якоюсь слабкістю перевізників. Скоріш за все це – домінування здорового глузду і готовність до діалогу. Цей діалог також у нас відбувся. Перевізники згодні йти на ті умови, які були висунуті виконавчим комітетом: оновлення рухомого складу, який старше 10 років, поступове встановлення валідаторів, штрафні санкції, які будуть внесені в договори на обслуговування даних маршрутів. Разом з тим, ми чітко розуміємо, що отримують приватні підприємці, коли піднімається тариф, але не менш важливо для нас те, що отримають наші пасажири. Тому ці умови були принципові. Єдине, що потребувало дискусій і найбільш палкими вони були, це питання по низькопідлоговому транспорту. Ми готові йти на компроміс і цей пункт будемо упускати, так як зараз дійсно є складність з увезенням б/в транспортних засобів низькопідлогових, і велика вартість тих, які сьогодні виробляються в Україні», - розповів Дмитро Ткачук.

Також він зазначив, що тепер перевізники мають усунути недоліки, до яких мав претензії Антимонопольний комітет, підписати додаткові угоди, якими зобов’яжуться встановити валідатори та оновити рухомий склад, і лише тоді питання розглянуть на засіданні виконавчого комітету.

«Проект рішення у нас оприлюднений 7 березня, тому як мінімум до 4 квітня це питання виноситись не буде. За цей час якраз приватні перевізники повинні внести зміни у договори та усунути всі недоліки, до яких були зауваження Антимонопольного комітету», - сказав заступник міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, питання збільшення вартості проїзду в міських маршрутках розглядали на позачерговому засіданні виконкому 17 березня, але його відклали через лист Антимонопольного комітету і непідписання перевізниками додаткових пунктів до угод. Згодом заступник мера Дмитро Ткачук на брифінгу заявив, що перевізниками була зареєстрована заява про оголошення страйку: вони з 20 березня не виїдуть на маршрути і не будуть обслуговувати у разі, якщо тариф не підніметься до 5 грн, влада збиралася збільшити кількість тролебусів та запрошувала інших перевізників вийти на маршрути. Ввечері 19 березня перевізники повідомили, що страйку не буде і всі маршрутки виїдуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі