Влада

На засіданні Ради регіонального розвитку мер Житомира пропонував знизити вартість електроенергії для комунального електротранспорту

21 March 2017, 10:53

У протокол п’ятого засідання Ради регіонального розвитку внесли питання зниження вартості електроенергії для підприємств електротранспорту.

Таку пропозицію вніс Житомирський міський голова Сергій Сухомлин – інформує прес-служба міської ради.

З 1 січня 2017 року Національно комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для підприємств електротранспорту був збільшений коефіцієнт на енергоносії. Через це вартість електроенергії для електротранспорту подорожчала у два рази. Всі додаткові витрати лягли на місцеві бюджети.

«Підвищення цін на електроенергію для комунального електротранспорту призвело до збільшення дотацій на ТТУ до 20 мільйонів гривень в рік. Вартість експлуатації тролейбусу на 100 кілометрів стала дорожчою ніж в автобусі. Якщо ми говоримо про екологію і пріоритет електротранспорту, то таке рішення є антидержавним. У зв’язку з цим я запропонував внести у протокол пониження електроенергії для підприємств електротранспорту та опрацювати їх», - пояснив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, пріоритети в реалізації стратегії розвитку України обговорили 20 березня на Раді регіонального розвитку президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, урядовці та представники органів влади з усієї держави, у тому числі – делегація з Житомирської області.

 

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі