Місто

У Житомир приїхали фахівці з усього світу, щоб покращити роботу заводів «Кромберг енд Шуберт»

21 March 2017, 13:19

Картки, схеми, іграшкові машинки і деталі конструктора. Упродовж чотирьох годин фахівці заводу «Кромберг енд Шуберт», які з’їхалися у Житомир з різних куточків світу, зосереджені на грі.

«Це виглядає трошки смішно, але це дуже серйозна гра, яка дозволяє нам показати, які є затрати на підприємстві. Через таку гру люди можуть серйозно подумати і на прикладі своїх помилок показати іншим своїм працівникам, що треба зробити, щоб у майбутньому таких помилок не було. Така є задача, щоб результати цього форуму вплинули на роботу не тільки в Україні, а на всіх підприємствах «Кромберг енд Шуберт» у світі», - розповів технічний директор «Кромберг енд Шуберт» Славомір Качмарек.

Упродовж триденного форуму група експертів випрацьовує рішення, як заводам «Кромберг енд Шуберт» оптимізувати виробничі процеси.

«Наша основна мета - покращити усі процеси, починаючи з замовлення матеріалу, приходу його на склад, до виходу готової продукції, включаючи транспортування до клієнта. Є таке поняття, як страти, які відбуваються всередині компанії, - не плутати з витратами. І ми працюємо над тим, щоб зменшуючи наші втрати, ми збільшуємо наші доходи», - розповіла менеджер з постійних покращень «Кромберг енд Шуберт» Інна Нагурна.

«Тут зібралися представники з Румунії, Македонії, Ботсвани, Південної Африки, Аргентини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Мексики, Німеччини, Словаччини, Польщі і, звісно, України. Ми проводимо такі щорічні зустрічі на одному з найкращих заводів, щоб показати іншим заводам, як удосконалювати свою роботу. Житомир обрали невипадково, тому що цей завод стрімко розвивається», - розповів менеджер з постійних покращень «Кромберг енд Шуберт» з Німеччини Ян Шульц.

4-годинна робота таки дає свої результати. Команда впоралась із завданням.

«Ми довго працювали і нарешті досягли своєї цілі. У нас було завдання виготовити без втрат 30 машин, ми ж змогли виготовити 31 машину без браку і помилок», - розповів Ішмаель Масекамела з Ботсвани.

Такі щорічні форуми – це також і культурний обмін. Іноземці зізнаються, Житомир їх здивував.

«Для мене було великим відкриттям побувати у музеї космонавтики. Я не знав, про такий значний внесок України у розвиток космічних технологій. І це дійсно вражаюче», - розповів Франциско Канепа.

Учасники форуму задоволені результатами своєї роботи, тож невдовзі їх напрацювання почнуть використовувати на усіх заводах «Кромберг енд Шуберт».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі