Влада

Райцентр Житомирської області четверту добу без тепла: котельні відключили від газу, у мерії йдуть перемовини

21 March 2017, 16:55

У місті Малин Житомирської області від п’ятниці, 17 березня, котельні відключені від газу.

Про це 21 березня Житомир.info повідомили в комунальному товаристві Малинської міськради «Малин Енергоінвест».

Станом на вівторок, 21 березня, в мерії міста тривають перемовини із постачальником газу, - розповіли у ТОВ «Малин Енергоінвест».

«Причини відключення усіх шести котелень, які знаходяться на балансі ТОВ «Малин Енергоінвест» та опалюють житловий фонд разом з трьома дошкільними закладами, а також шляхи виходу з цієї патової ситуації — такою була тема позачергових засідань комісії з надзвичайних ситуацій, які збиралися 17 та 18 березня. Без опалення протягом чотирьох днів поспіль у Малині лишаються більше 2 тисяч абонентів», - повідомив 20 березня офіційний сайт Малинської міської ради.

18 березня міськрада у Facebook закликала батьків з понеділка, 20 березня, не приводити дітей до дитсадків, які залишились без тепла.

«До уваги батьків дошкільнят! У зв’язку з тимчасовим вимушеним припиненням подачі тепла до дошкільних закладів міста «Ромашка» (мікрорайон «Черемушки»), «Золотий ключик» (мікорорайон «БАМ») та «Ялинка» (мікрорайон паперовиків), ці заклади у понеділок не прийматимуть дітей. Дошкільнят можна буде відвести до інших садків. Найближчим часом ми повідомимо, до яких саме», - йдеться у дописі міськради в соцмережі.

Сайт Малинської міськради повідомляє, що 19 березня через «газове» питання ва місті скликали позачергову сесію.  

«На сесії, окрім представника управління газового господарства (керівництво УЕГГ на усіх трьох зібраннях з цього питання було відсутнє), були правоохоронці, представники прокуратури, ТОВ «Малин Енергоінвест», відділу освіти та санітарно-епідеміологічної служби. Як  повідомив уповноважений від газівників,  відключення у Малині відбулося не раптово. Напередодні управління газового господарства у Малині отримано вказівку від диспетчера з області. До цього неодноразово було винесено попередження ТОВ «Малин Енергоінвест». Причина відключення  — непідтвердження обсягів споживання газу від  НАК «Нафтогаз», - інформує сайт мерії.

Зі слів директора ТОВ «Малин Енергоінвест» Миколи Корнійчука, обсяги газу до січня були підтверджені. З початку року відбулася затримка субсидіальних коштів, але це проблема державного рівня, - інформує сайт. Місцеві депутати вирішили, зокрема, звернутись до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо термінового розгляду питання по відновленню в місті газопостачання.

Малинська мерія також повідомляє, що питанням відключення міста від газу, що в опалювальний період є серйозним порушенням, вже займається поліція.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року через порив труби на добу без газу залишилося місто Овруч Житомирської області.

Засідання позачергової сесії та комісії з надзвичайних ситуацій в Малині, фото Малинської міськради 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі