Влада

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект «Про фонд енергоефективності»

21 March 2017, 17:30

Парламент прийняв у першому читанні законопроект «Про фонд енергоефективності» №5598. За це рішення проголосували 227 народних депутатів.

Про це 21 березня повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка.

«Я закликаю парламент мобілізуватися навколо нашої спільної мети – зменшення тиску комунальних тарифів на українські родини та забезпечення енергонезалежності держави. Фонд енергоефективності – ключовий інструмент комплексної реформи енергоефективності. Він дає людям фінансові інструменти і технічні рішення, які зменшать споживання енергоресурсів та витрати на комунальні послуги. Нам дуже важливий цей закон, як технічний і фінансовий інструмент, який дасть можливість ефективно використати кошти державного бюджету та залучити міжнародну допомогу. Ми перший раз повернули реформу енергоефективності до потреб споживача, для її впровадження потрібні закони», - наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи у Верховній Раді.

Віце-прем’єр зазначив, що Європейський союз чітко підтвердив свою готовність підтримувати фінансово наповнення Фонду енергоефективності. Геннадій Зубко також закликав народних депутатів якнайшвидше ухвалити ще три важливі закони, необхідні для впровадження реформи енергоефективності.

Як повідомляв Житомир.info, віце-прем'єр-міністр зазначив Геннадій Зубко під час Години запитань до Уряду говорив, що для зменшення тиску комунальних тарифів на бюджети українських родин мають бути ухвалені наступні закони: «Про житлово-комунальні послуги» (№1581-д), «Про фонд енергоефективності» (№5598), «Про енергоефективність будівель» (4941) та «Про комерційний облік» (№4901).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі