Події

У Житомирській області студент приніс в обмінник підробні долари, а з квіткаркою на ринку розрахувалися сувенірною двохсоткою

22 March 2017, 09:48

У місті Коростишів Житомирської області студент намагався обміняти стодоларові купюри з розмитими водяними знаками, а в Новограді-Волинському з продавчинею квітів на ринку розрахувалися сувенірною двохсоткою.

Про це 21 березня повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«20 березня жителька міста Новоград-Волинський Житомирської області повідомила до поліції про шахрайство, пов’язане із сувенірними грішми, а 19 березня у Коростишеві студент намагався обміняти у пункті обміну валют сумнівні стодоларові купюри. За обома фактами розпочато кримінальні провадження», - інформує поліція.

За повідомленням відділу комунікацій, 67-річна підприємиця зі Звягеля розповіла поліцейським, що близько 14.20 невідома жінка придбала у неї букет квітів вартістю 70 гривень. Отримавши від покупця купюру номіналом у 200 гривень, заявниця повернула різницю у 130 гривень і лише згодом, за кілька хвилин, зрозуміла, що отримані нею гроші сувенірні. На місці події поліцейські встановили, що до ошуканства причетна 29-річна місцева жителька, нині її розшукують.

«Напередодні, 19 березня, 24-річний житомирянин намагався розміняти у м. Коростишеві дві стодоларові купюри. Касир обмінного пункту звернула увагу на розмиті водяні знаки на банкнотах і повідомила про ситуацію до поліції. Хлопця було затримано для з’ясування всіх обставин, а гроші вилучено для проведення експертного дослідження. За словами парубка, долари він придбав близько півроку тому у Києві», - інформує поліція.

Зараз ця інформація перевіряється у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей…) ККУ.

Поліцейські застерігають громадян щодо експерементів із сувенірними та сумнівними купюрами. Законом такі дії кваліфікуються як кримінальне діяння і караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року в Житомирській області поліція затримала одесита, який збував у райцентрах підроблені гроші. У грудні минулого року у Новограді-Волинському жінка принесла в банк фальшиві 100 доларів, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом виявлення підробленої купюри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі