Економіка

Збільшення розміру кошторисної зарплати у будівництві до 5200 грн легалізує доходи і наповнить бюджет, – мер Житомира

22 March 2017, 11:22

Виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив встановлення кошторисної заробітної плати, який враховується при складанні проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів за кошти міського бюджету, комунальних підприємств, установ, організацій у розмірі 5200 грн.

Це рішення 22 березня підтримали всі 15 присутніх на засіданні членів (загалом виконком налічує 25 осіб).

«Відповідно до державних будівельних норм, при розробці кошторисів, у тому числі капітального ремонту, реконструкції, реставрації, використовується середня заробітна плата в будівництві. Раніше вона встановлювалася Кабінетом міністрів, зараз – внаслідок змін у законодавстві таке право надали органам місцевого самоврядування. Це стосується саме тих робіт, які виконують за рахунок місцевого бюджету. Враховуючи результати засідання комітету з питань будівництва і містобудування Верховної Ради від 23 лютого 2017 року, було підготовлено цей проект рішення з урахування порядку розрахунку такої кошторисної вартості, яку було встановлено у розмірі 5 тис. 200 грн», – пояснив директор юридичного департаменту міськради Євгеній Черниш.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, це призведе до легалізації зарплати будівників, а заразом і до приятиме наповненню міського бюджету.

«Це питання стосується не самої заробітної плати, а того, щоб у будівельних кошторисах указувати зарплату, яка більш-менш відповідає сьогоднішнім реаліям. Тому що у нас була 3 тис. 400 грн. Ми розуміємо, що будівельники такі гроші не отримують, а отримують суму значно вищу. Тому сьогодні ми прийняли рішення встановити її на рівні 5 тис. 200 грн. При розрахунку будівельних кошторисів, робіт, дорожніх робіт, буде враховуватися сума 5 тис. 200 грн. Для міста це позитив у тому плані, що більше грошей надійде до бюджету міста відрахування у вигляді ПДФО та це призведе до легалізації заробітної плати у будівельній сфері у місті Житомирі. Відтак, будівельники вже не будуть занижувати заробітну плату, а потім платити решту коштів платити у конвертах», – уточнив мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року середня зарплата у Житомирі зросла на 24% і становила 4333 грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі