Події

Суд зобов’язав РДА в Житомирській області розірвати договір оренди, яким землю з гранітним кар’єром передали фірмі

22 March 2017, 12:41

За позовом Коростишівської місцевої прокуратури господарський суд Житомирської області розірвав договір оренди земельної ділянки площею 3,8 га, на якій знаходиться гранітний кар’єр. Приватне підприємство зобов’язали повернути її до державної власності та сплатити 126 тис. грн заборгованості з орендної плати.

Про це повідомила Житомир.info прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Встановлено, що у 2010 році Черняхівською райдержадміністрацією укладено із приватним підприємством договір оренди земельної ділянки площею 3,8 га вартістю 878 тис грн, на якій розташований гранітний кар’єр. Однак земельна ділянка, взята в оренду терміном на 19 років, тривалий час не використовувалася за призначенням, оскільки ще у 2015 році орендарю анульовано спеціальний дозвіл на користування надрами.

До того ж, приватне підприємства, унаслідок неналежного виконання умов договору, заборгувало понад 126 тис. грн орендної плати.

Прокуратурою вжито заходів представницького характеру з метою повернення до державної власності землі для видобування надр.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2016 року на Житомирщині прокуратура повернула з незаконної оренди 68,7 га землі вартістю понад 900 тис грн, які головне управляння Держгеокадастру передав приватній особі без проведення експертизи та нормативної грошової оцінки землі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі