Суспільство

АТОшник із Новограда-Волинського виграв грант від уряду Великобританії і отримав техніку для свого сайту

22 March 2017, 13:47

Молодий підприємець, учасник АТО, власник сайту новин про місто Новоград-Волинський (04141.com.ua) Олександр Сукач виграв грант на розвиток бізнесу від уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, отримавши сучасну комп’ютерну техніку.

Про це повідомляють на сайті Житомирського регіонального центру зайнятості з посиланням на Новоград-Волинський міський центр зайнятості.

«Ще у грудні 2016 року молодий підприємець – учасник АТО, власник сайту міста Новограда-Волинського Дмитрович безкоштовно надав пакет категорії «Преміум» на сайті 04141.com.ua Новоград-Волинському міському центру зайнятості. Це надало можливість оперативно висвітлювати відкриті вакансії по місту та району. За короткий час упроваджений спільно сервіс став у райцентрі найпопулярнішим ресурсом з пошуку роботи. Постійні контакти між Олександром і працівниками центру зайнятості дозволили оперативно проінформувати його про можливість отримання гранту на розвиток бізнесу. Організатором програми у Житомирській області виступив Фонд громади Житомира у співпраці із Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, що діє через Міністерство з міжнародного розвитку (DFID)», – йдеться у повідомленні.

Олександр подав заявку на участь у програмі та необхідні документи. В успішності його участі у програмі у нас сумнівів не було, оскільки він один з небагатьох молодих підприємців-атошників нашого міста який успішно займається бізнесом.

Зі слів Олександра, все як у школі, спочатку навчання, потім підготовка, складання іспитів та очікування результатів. Навчання проводилося на базі Житомирського обласного центру зайнятості протягом двох днів. Потім лише тиждень виділялося на написання бізнес-плану. Через деякий час відбувався захист проектів.

«Дійсно було певне хвилювання та очікування позитивного результату, адже не усі хто брав участь у відборі захистили свої бізнес-плани. Були різні люди, в основному переселенці зі Сходу України, але більшість із них захищали доволі цікаві проекти пов’язані із зайняттям сільським господарством, зеленим туризмом та ІТ-технологіями. Я вирішив писати бізнес-план по одному зі своїх видів діяльності пов’язаним з інтернет-ЗМІ, а саме сайту Новограда-Волинського 04141.com.ua. Наразі мій сайт – найпопулярніший Інтернет-ресурс у Новограді-Волинському. Підтримуючи мій проект, організатори одночасно підтримали розвиток незалежного засобу масової інформації у нашому регіоні. Написавши бізнес-план та пройшовши процедуру захисту, я довго чекав на результати. Несподіванкою став дзвінок представника Фонду громади Житомира, яка повідомила про захист проекту і можливість отримання техніки для ведення підприємницької діяльності. Отримавши сучасну комп’ютерну та офісну техніку, я зможу оперативно працювати по висвітленню актуальних подій у місті, швидше оброблювати відео та працювати у відповідних програмах. Це успіх – як мій особистий, так і компанії CitySites, у мережу якої входить сайт Новограда-Волинського 04141.com.ua, оскільки це безпрецедентний випадок фінансової підтримки сайту мережі Урядом Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії», – розповів Олександр Сукач.

Фото з сайту 04141.com.ua

Як повідомляв Житомир.info, у приміщенні прес-центру Житомирської міської ради 13 березня підбили підсумки конкурсу листівок «Житомир: місця щасливих людей», що відбувся у рамках проекту на грант міського голови для обдарованої молоді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі