Влада

Гройсман показав на засіданні Кабміну відео про стан доріг та закликав ефективно використовувати кошти на ремонт

22 March 2017, 13:51

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вимагає забезпечити високу організацію дорожніх робіт в Україні та жорсткий контроль за ефективністю використання виділених ресурсів.

На цьому глава Уряду наголосив під час засідання Кабінету Міністрів України 22 березня – повідомляє прес-служба КМУ.

«Я готовий повністю допомагати, де потрібно: будь-які рішення, все, що потрібно. Але наголошую на тому, що питання зараз – в організації, термінах, жорсткому і жорстокому контролі. По-інакшому ніхто дороги робити не буде в країні, вони не можуть робити: тільки голову будемо відвертати – одразу або щось вкрадуть, або не так зроблять. Тому наполягаю на тому, щоб ситуація була швидко поправлена», – підкреслив прем’єр-міністр.

Цього року на проведення ремонтів та реконструкцію робіт на дорогах буде виділено 30 млрд грн, з них: 15 млрд грн – вже передбачені, 15 млрд грн будуть отримані від репрофайлінгу облігацій внутрішньої державної позики, як передбачено законом про Державний бюджет на 2017 рік. Крім того, за два місяці 2017 року перевиконання плану надходжень митних платежів до бюджету становило 2 млрд грн. За результатами року цей показник може сягнути 5-7 млрд грн, вважає глава Уряду. Минулого року на автодорожні роботи було виділено 19 млрд грн, з яких було реалізовано 10 млрд грн.

«Сьогодні розраховуйте, що цього року ви отримаєте 30 млрд грн. Але я хочу отримати якість, нормальну організацію роботи. І тут важливо, щоб ви взяли цей виклик на себе. Тому що з такими «рок-н-рольщиками» ми доріг не відремонтуємо. Треба дуже чітко організувати контроль, щоб кожна гривня була нормально використаною», – підкреслив він, звертаючись до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Гройсман зауважив, що забивання цеглою чи землею ям на дорогах – неприпустиме.

«Я наполягаю на тому, щоб усі служби автомобільних доріг, Володимир Володимирович, були у полі, з міністерства, хто відповідає, – були у полі. Нехай з машин не вилазять, але мають дати якість, визначити пріоритетність з точки зору, де першочергово робити, де друга черга, і маємо змінити ситуацію на тих об'єктах, де запланували. Це дуже є важливо», – підкреслив прем’єр-міністр.

Окремо глава Уряду закликав органи місцевого самоврядування якнайшвидше починати автодорожні роботи.

«Не чекайте, що з Києва хтось буде вам давати сигнал, коли починати роботи. Вже починайте роботи в межах районів, областей, міст. Дуже важливо, щоб ці роботи швидко розпочалися. Погодні умови для поточного ямкового ремонту сьогодні є придатними», - сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр продемонстрував присутнім на засіданні Уряду відео щодо стану деяких доріг з різних регіонів Україні.

«Я навіщо це показав? По-перше, я просто повернув усіх в реальність, як виглядають українські дороги. По-друге, я хотів, щоб ви реально оцінювали, які перед нами стоять виклики. Те, що ми зараз побачили, це не учора відбулося, не рік, не два і не три. Ми до цієї руйнації йшли багато років. Зараз це для нас з вами виклик», - зазначив Володимир Гройсман.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич оглядав стан доріг в області, а потім виклав фото шматка дороги М-21 «Житомир-Бердичів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі