Політика

Депутати Житомирської міськради у соцмережі обговорюють можливе звільнення Наталії Чиж з посади секретаря

22 March 2017, 15:10

Депутати Житомирської міської ради у соцмережі фейсбук обговорюють ситуацію з пропозицією мера секретарю міськради Наталії Чиж написали заяву на звільнення.

Голова бюджетної комісії та фракції Блоку Петра Порошенка у міській раді Юрій Мойсеєв здивований заявами Наталії Чиж щодо політичної розправи з представниками партії «Самопоміч».

«Дивно чути від секретаря Житомирської міської ради пані Чиж, що на неї чиниться тиск міською владою та особисто Житомирським міським головою, який вимагає її звільнення, що це політична розправа з представниками партії "Самопоміч"! А особливо це дивно чути після корупційних скандалів з "Домом Української культури" де винним виявився начальник управління культури, а секретар ради, яка безпосередньо керувала цим процесом, залишилась "чистенькою", після корупційного скандалу з КП "Парк", де винним виявився директор підприємства, а секретар ради, знову "чистенька", після чергового скандалу з тим же КП "Парк", де взяли на хабарі заступника директора підприємства, людину, яку секретар ради пані Чиж безпосередньо призначала на цю посаду, і знову дивним чином секретар ради "чистенька", навіть боюсь уявити, щоб могло бути далі, як би міський голова своїм розпорядженням суттєво не зменшив повноваження секретаря ради і до речі це прецедент, такого ніколи не було раніше... Скажіть, будь ласка, а що ще повинно трапитись, щоб звільнення пані Чиж з посади секретаря ради не виглядало, як політична розправа? На мою думку, терпіння та демократичність міського голови, в даному випадку сприймається як слабкість, а те що він запропонував пані Чиж написати заяву на звільнення з займаної посади, то це треба було зробити набагато раніше, ще восени 2016 року», - написав Мойсеєв на своїй сторінці у фейсбук.

У коментарях під дописом його підтримує депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко.

«Мене також обурює, що "очнулись" тільки зараз, і як виявляється треба було терпіти, коли випадки будуть збільшуватися! Усіх, хто покривав корупцію, якщо така була, також треба знімати!!! Це сором!!!! А так це виглядає справді якось підтасовано», - пише Ярмоленко.

За колегу по партії вступився депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак.

«Мене дивує , чому зараз усіх собак спустили на пані Чиж. У нас ,що з тротуарами у місті все гаразд? Чи на Польовій асфальт покладено нормально? Сьогодні знову у складі комісії інспектував якість нового асфальту на Польовій - відповідально заявляю жоден з підрядників не виконав роботи якісно!Жоден!При цьому ніхто не задає питання профільному заступнику. Чи у нас все гаразд із розміткою на дорогах, з новими світлофорами з перевізниками-маршрутчиками? І знову ніяких питань до профільного заступника...Чи взагалі у нас у місті є дороги? І знову ніяких питань до заступників до радників, начальників. Проте є питання до Чиж, яка нарешті створила Український дім у Житомирі», - захищає голову своєї фракції депутат Рибак.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 20 березня мер Сергій Сухомлин запропонував секретарю міської ради Наталії Чиж написати заяву на звільнення, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк назвав це політичним тиском на членів партії. 22 березня пісдя позачергового засідання міськвиконкому Чиж та Сухомлин прокоментували ситуацію із заявою на звільнення.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі