Економіка

Розвиток льонарства має закладатися в стратегію розвитку регіонів, зокрема Житомирщини, – Зубко

22 March 2017, 15:15

Підтримка та розвиток вирощування льону на Житомирщині, а в подальшому і виробництво товарів з нього в Україні, має закладатися в стратегію розвитку регіонів.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час засідання Уряду, повідомляє прес-служба посадовця.

«Ми повинні закладати в стратегію розвитку регіонів підтримку сільгоспвиробника з точки зору відновлення вирощування нішевих культур, повертати свої позиції щодо насіння масляних культур, таких як льон. Ще нещодавно, наша держава займала у світі передові позиції щодо виробництва льону», – сказав Зубко.

Він зазначив, що це питання актуальне для Житомирщини, яка завжди славилась льонарством. Це майже один із регіонів України, який вирощує культуру і продукція з льону користується попитом у всьому світі.

«Підтримка та розвиток вирощування льону на Житомирщині, а в подальшому і виробництво товарів з нього в Україні, має закладатися в стратегію розвитку регіонів», – зазначив Віце-прем’єр.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році на вирощування льону в Житомирській області планували витратити майже 3,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі